x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recomandările premierului Ludovic Orban pentru persoanele cu simptome de COVID-19

Recomandările premierului Ludovic Orban pentru persoanele cu simptome de COVID-19

01 Noi 2020   •   14:27
Recomandările premierului Ludovic Orban pentru persoanele cu simptome de COVID-19
Sursa foto: Gov.ro

Persoanele care au simptome specifice infecției cu COVID-19 trebuie să ia legătura cu medicul de familie și, doar dacă acesta le recomandă, sună apoi la 112, a spus premierul Ludovic Orban. În aceste cazuri ambulanța va trimite echipaje pentru efectuarea testelor. 

„Este bine să sune la 112 doar dacă, după consultarea medicului de familie, se constată că există într-adevăr simptome care duc cu gândul că e posibil să fie infectat.Este un serviciu de răspuns la urgențe care reclamă intervenția imediată.

Recomandarea mea către cetățeni este să apeleze la 112 doar atunci când medicul de familie îi recomandă să apeleze, dacă nu îi dă o altă soluție”, a declarat acesta.

În contextul creșterii numărului persoanelor care contactează coronavirusul, autoritățile au crescut capacitatea de intervenție și 30 de echipe vor merge să efectueze recoltări. 

„Numărul lor este foarte mare, dar se ajunge la toate adresele, chiar dacă timpii de așteptare sunt mari. De mâine dimineață vom avea 30 de echipaje care vor merge numai la aceste consultații și recoltări. A crescut capacitatea pe timp de zi și să sperăm că vom ajunge undeva la scurtarea timpului de așteptare pentru fiecare persoană care prezintă simptome”, a adăugat dr. Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov. 

Edilul șef al Capitalei, Nicușor Dan a precizat că a decis detașarea angajaților de la Administrația Spitalelor către ambulanță.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban COVID simptome