x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai, absent de Ziua Nationala la Alba Iulia

Regele Mihai, absent de Ziua Nationala la Alba Iulia

23 Noi 2011   •   16:56

Autoritatile din Alba au fost informate oficial ca Regele Mihai si membrii familiei regale nu vor participa la manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romaniei, evenimente la care fusesera invitati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul de Alba, Stefan Bardan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca a primit din partea Casei Regale un raspuns la invitatia lansata Regelui Mihai si membrilor familiei regale de a participa la manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

"Din pacate, Casa Regala ne-a informat ca Majestatea Sa si membrii familiei regale nu vor putea onora, in acest an, evenimentul. Ne felicita pentru sarbatorirea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 si isi exprima dorinta de a ne intalni in cursul anului viitor", a afirmat Bardan.

Intrebat ce personalitati au confirmat, pana in prezent, participarea la manifestarile organizate la Alba Iulia in 1 Decembrie, Stefan Bardan a raspuns ca autoritatile din Alba au trimis invitatii tuturor reprezentantilor autoritatilor statului, iar singura confirmare primita este din partea ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Autoritatile din Alba i-au invitat la manifestarile organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale atat pe Regele Mihai, cat si pe presedintele Traian Basescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, anunta ca cei trei co-presedinti ai USL vor participa, de 1 Decembrie, la sarbatoarea de la Alba Iulia.

Guvernul Romaniei a alocat, in acest an, pentru manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romaniei, suma de 800.000 de lei.

×
Subiecte în articol: alba iulia regele mihai