x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele parcurilor

Regele parcurilor

de Oana Stancu Zamfir    |    Monica Andrei Capatos    |    13 Feb 2007   •   00:00

Seful Lacurilor si Parcu-rilor din Bucuresti, Virgil Cirstea, a transformat spatiul verde al Capitalei in domeniu personal. Du-pa Expo-Flora, incredin-tata unei firme-fantoma, si sediul din Herastrau, inchi-riat pe doi lei nepotului sau Mihai Ancuta, Jurnalul Na-tional dezvaluie azi o noua afacere de familie: patinoa-rul din Cismigiu a fost inconjurat de restaurante si de chioscuri patronate de o firma ai carei asociati sunt acelasi Ancuta si o cunostinta mai veche de-a directo-rului Cirstea, de pe vremea cand facea afaceri pe Litoral.

Nepotul lui Cirstea, carciumar in Cismigiu

JURNALUL FOTO
EXTINDERE. Malul lacului Cismigiu a fost acaparat de restaurantul nepotului lui Virgil Crstea

Dupa sediul pe care i l-a facut cadou in Herastrau, Virgil Cirstea si-a facut nepotul si patron de restaurant in Cismigiu. Un restaurant ce se extinde in spatiul verde, netaxat de nimeni.

JURNALUL FOTO
SPATIUL VERDE, SUGRUMAT. Terase construite printre copaci

Patinoarul din Cismigiu este inconjurat de un restaurant si de 15 chioscuri - aparute de vreo doua luni - din care bucurestenii amatori de patinaj pot cumpara un ceai, un vin fiert, un popcorn etc. Trebuie sa fie o afacere profitabila, din moment ce restaurantul se extinde. Din nefericire, se extinde pe spatiul verde. Cel care ar trebui sa vegheze tocmai la verdele din spatiul verde, seful Administratiei Lacurilor si Parcurilor Bucurestene (ALPAB), Virgil Cirstea, este in situatia de a fi paznic la oi, intrucat patronii Restaurantului Ocasion nu sunt altii decat nepotul sau si doua cunostinte ale aceluiasi Cirstea. Nepotul, Mihai Ancuta, este cel despre care Jurnalul dezvaluia ieri ca a primit cadou de la unchiul sau doua cladiri si circa 1.500 mp in Herastrau, pentru care plateste lunar doar 15 milioane de lei.

JURNALUL FOTO
"CHIOSCARIADA". Constructii din lemn in loc de lac

DE "OCASION"... Ancuta este asociat cu Nikolaus Werter, o cunostinta mai veche de-a dlui Cirstea, spun surse din Municipalitate, de pe vremea cand acesta se afla in judetul de bastina, Constanta, iar Werter era carciumar pe malul marii (pe atunci nu avea nume nemtesc, rezultat in urma fugii in Germania pe vremea lui Ceausescu). Al treilea asociat este Apostol Radu Daniel. Sursele citate spun ca nici el nu este strain gruparii Cirstea - Bartolomeu Finis, fiind ruda cu acesta din urma.

Cei trei au pus astfel monopol pe un loc de agrement cu care Primaria Capitalei s-a laudat atat de tare, incat l-a adus si pe presedintele Basescu in preajma inaugurarii. Pe atunci, edilii promiteau ca bucurestenilor nu li se vor percepe taxe ca sa se bucure de ceva facut pe banii lor. Cateva zile intrarea a fost gratis. Acum, un afis ii informeaza pe amatori ca trebuie sa plateasca 100.000 de lei vechi intrarea si inca 100.000 pentru patine. ALPAB este cea care a platit nu doar investitiile in patinoar, ci si factura pentru utilitati. Surse din Municipalitate spun ca pe factura ALPAB se platesc si acum curentul electric si apa consumate de nepotul Ancuta de la Ocasion.
×
Subiecte în articol: observator