x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regizorul Lucian Pintilie, internat de urgență în stare gravă

Regizorul Lucian Pintilie, internat de urgență în stare gravă

28 Apr 2018   •   19:55
Regizorul Lucian Pintilie, internat de urgență în stare gravă
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, se află internat la Spitalul Elias din Capitală, surse medicale declarând că starea sa s-a agravat în ultima perioadă și că a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești. 

Surse medicale au declarat că regizorul era internat de mai mult timp la Spitalul Elias din Capitală, starea lui s-a agravat și a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești, din cauza unor complicații pulmonare.

Regizorul Lucian Pintilie s-a născut pe 9 noiembrie 1933 în Tarutino, Basarabia.

Este absolventul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din București, printre care se pot enumera câteva spectacole antologice precum "Copiii soarelui" (1961), "Proștii sub clar de lună" (1962), "Cezar și Cleopatra" (1963), "Biedermann și incendiatorii" (1964), "Inima mea e pe înălțimi" (1964), "D'ale carnavalului" (1966), "Livada cu vișini" (1967), "Revizorul" (1972) - spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentație. După scandalul interzicerii piesei "Revizorul", Lucian Pintilie a primit un pașaport și a fost lăsat să plece din țară. Acesta a plecat la Paris în 1973. În 1973, a realizat la Televiziunea iugoslavă filmul "Salonul nr. 6", după nuvela omonimă a lui Cehov.

×
Subiecte în articol: lucian pintilie