x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reguli noi în Sectorul 1. Servicii medicale gratuite doar pentru persoanele vulnerabile

Reguli noi în Sectorul 1. Servicii medicale gratuite doar pentru persoanele vulnerabile

05 Mar 2021   •   10:30
Reguli noi în Sectorul 1. Servicii medicale gratuite doar pentru persoanele vulnerabile

Serviciile medicale oferite la Complexul Multifuncțional Caraiman din Sectorul 1 vor fi gratuite doar pentru persoanele vulnerabile. Anunțul privind schimbarea regulilor a fost făcut vineri de reprezentanții Primăriei de sector.

Primăria Sectorului 1 din București a anunțat că sunt reguli noi în acordarea serviciilor medicale la Complexul Multifuncțional Caraiman. Concret, începând cu această lună, beneficiază de servicii gratuite doar persoanele vulnerabile din această zonă administrativă care, din diferite motive, nu au deloc sau au extrem de greu acces la asistență medicală de specialitate.

Este vorba despre persoanele fără adăpost, persoanele instituționalizate, persoanele cu dizabilități, șomerii, pensionarii cu pensii de până la 1.500 lei și salariații cu venituri de până la 1.500 lei net. Persoanele cu venituri cuprinse între 1.501 și 2.500 lei vor achita un tarif social care înseamnă 50%, iar cei cu venituri de peste 2.500 lei lunar vor achita tariful integral.

Potrivit reprezentanților Primăriei, prețurile pentru Recuperare Medicală variază între 10 - 800 lei, la Stomatologie sunt între 15-850 lei, iar pentru Analize Medicale se plătește între 10-110 lei, scrie Mediafax.

„Schimbăm paradigma de acordare a asistenței medicale la Complexul Multifuncțional Caraiman. Numai persoanele vulnerabile, fără venituri sau cu venituri reduse, vor beneficia de serviciile medicale gratuite ale Complexului Caraiman. Ceilalți beneficiari vor intra în sistem de plată parțială sau integrală, în funcție de nivelul venitului. Fondurile disponibile la bugetul local trebuie cheltuite rațional și trebuie să ajungă la persoanele care au într-adevăr nevoie de ele. Nu putem să acordăm asistență medicală gratuită tuturor, ci doar persoanelor aflate în nevoie. Nu este nici echitabil, nici eficient”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Consilierii locali ai Sectorului 1 au adoptat la sfârșitul lunii ianuarie mai multe proiecte de hotărâre care urmăresc eficientizarea resurselor bugetare ale Complexului Caraiman.

×
Subiecte în articol: servicii medicale Caraiman sectorul 1