x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu

Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   23:00
Persoanele religioase au o mai mare apreciere pentru corpul lor, arată un studiu
Sursa foto: doxologia.ro

Un nou studiu aduce în prim-plan o descoperire neașteptată legată de relația dintre angajamentul religios și modul în care oamenii își percep propriul corp. Cei mai religioși tind să își aprecieze mai mult corpul, potrivit unui studiu publicat în revista PsyPost.

Studiul a fost făcut în Polonia, o țară cu un procent foarte mare de catolici. La el au participat 262 de adulți din diferite regiuni ale Poloniei, cu o vârstă medie de 41 de ani. Toți participanții s-au identificat ca fiind credincioși, 95% dintre ei fiind romano-catolici. Au completat evaluări ale aprecierii corporale, ale angajamentului religios, ale orientării pozitive ("Sunt mulțumit de viața mea"; "Privesc spre viitor cu speranță și entuziasm") și ale recunoștinței.

Rezultatele au scos la iveală că persoanele care au raportat un nivel mai ridicat de religiozitate au, de asemenea, un nivel mai ridicat de apreciere a propriului corp.

Cercetătorii nu sunt siguri de ce există această asociere, dar sugerează că religia poate oferi o sursă de sprijin și acceptare, care poate ajuta persoanele să se simtă mai bine în legătură cu corpul lor.

De asemenea, religia poate promova valorile pozitive, cum ar fi acceptarea de sine și compasiunea, care pot contribui la o mai mare apreciere a corpului.

Imaginea corporală se referă la percepția, gândurile și sentimentele unei persoane cu privire la propriul corp și la aspectul fizic. Nu se referă doar la modul în care arată cineva, ci și la modul în care gândește și se simte în legătură cu felul în care arată. Această percepție poate fi influențată de o varietate de factori, inclusiv normele culturale și societale, reprezentările din mass-media, experiențele personale și factorii psihologici.

O imagine corporală pozitivă sau negativă poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine, a încrederii și a sănătății mentale generale a unei persoane, influențându-i comportamentul și alegerile în viața de zi cu zi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: religie corp