x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UODATE I Remus Truică, control judiciar şi sechestru pe avere în dosarul "Bancherilor"

UODATE I Remus Truică, control judiciar şi sechestru pe avere în dosarul "Bancherilor"

19 Mai 2015   •   10:26
UODATE I Remus Truică, control judiciar şi sechestru pe avere în dosarul "Bancherilor"
Sursa foto: Remus TRUICĂ

Omul de afaceri Remus Truică a venit marţi dimineaţă la sediul DIICOT, pentru a da explicaţii în faţa procurorilor, în dosarul "Bancherilor".

Tot în dosarul bancherilor, au fost audiaţi la DIICOT, zilele trecute, Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Sârbu .Cei doi sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.

Dosarul, în care sunt judecați oameni de afaceri și bancheri, printre care se află și Marius Locic, pentru o fraudă de 85 milioane de euro cu credite imobiliare de la BRD, a fost trimis în instanţă în 2013.

Patru milioane de dolari au ajuns în buzunarele patronului media Adrian Sârbu, în 2008, după ce a luat un credit de la BRD. Nu îndeplinea condiţiile de creditare şi

Citeşte şi Elena Udrea, un nou dosar la DNA! Adrian Sârbu și Sorin Roşca Stănescu sunt și ei implicați

a girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional. Sârbu nu ar mai fi dat banii înapoi băncii.

Patronul media mai avea un credit de 7 milioane de euro, luat de la banca-mamă din Franţa, pe baza unei scrisori de garanţie dată de sucursala BRD - Primăverii când a contractat al doilea împrumut.

În cazul lui Sorin Roşca Stănescu, acesta a reuşit să obţină în anul 2008, un credit de 3 milioane de euro de la BRD, credit ce a fost garantat cu două terenuri de vegetaţie în Snagov a căror valoare depăşea 500.000 de euro. Împrumutul în acest moment figurează ca fiind neperformant.

Citeşte şi http://jurnalul.ro/stiri/observator/remus-truica-scandal-cu-politia-si-executorii-judecatoresti-la-poarta-re-edintei-de-la-snagov-679266.htmljurnalul.ro/stiri/observator/remus-truica-scandal-cu-politia-si-executorii-judecatoresti-la-poarta-re-edintei-de-la-snagov-679266.html

Creditele ar fi fost luate în aceeaşi zi în care au fost depuse actele, iar întreaga operaţiune a fost sprijinită de Sorin Popa, fost vicepreşedinte al BRD. Anchetatorii spun că Sârbu şi Roşca ar fi ajuns la Popa prin intermediul lui Remus Truică.

În schimbul serviciilor oferite, Truică ar fi primit parte din banii luaţi de cei doi de la bancă. De altfel, Truică ar fi ajutat-o şi pe Elena Udrea să contracteze un credit.

×