x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Renault începe testarea motoarelor EURO 6 la Mioveni

Renault începe testarea motoarelor EURO 6 la Mioveni

de Agerpres    |    24 Feb 2014   •   13:00
Renault începe testarea motoarelor EURO 6 la Mioveni

Preşedintele Renault România, Nicolas Maure, a anunţat luni că la uzina de la Mioveni vor fi realizate şi bancuri de testări pentru motoare EURO6.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia semnării a şase contracte de finanţare propuse de Polul Auto Muntenia şi a Acordului Cadru privind obligaţia realizării pachetului minim integrat de proiecte propuse de Polul Auto Muntenia.

"Vor fi realizate şi bancuri de testări pentru motoare EURO 6. Mai mult decât atât, acest proiect ne va permite să consolidăm competitivitatea uzinei de la Mioveni prin investiţii în matriţe, dar dincolo de investiţiile pe care noi le vom face, suntem bucuroşi că există şi alţi parteneri în acest pol de competitivitate, astfel că proiectul va fi un fel de embrion pentru Argeş şi pentru Dâmboviţa, un embrion care va face să se dezvolte toţi partenerii din proiect, atât partenerii publici, cum ar fi autorităţile locale, dar şi instituţiile de cercetare şi dezvoltare, cum ar fi universităţile", a spus Nicolas Maure la sediul Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Ministrul interimar al Economiei, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru învăţământ Superior, Cercetare ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, preşedintele Renault România, Nicolas Maure, şi directorul Renault Technologie Roumanie SRL, Petru Sorin Buşe, au semnat luni şase contracte de finanţare propuse de Polul Auto Muntenia şi Acordul Cadru privind obligaţia realizării pachetului minim integrat de proiecte propuse de Polul Auto Muntenia.

"Este încununarea unei munci de succes a autorităţii de management şi cu implicarea tuturor aşa-zişilor sponsori, pornind de la domnul prim-ministru, domnul ministru Teodorovici, domnul ministru Costoiu, domnul ministru Nica, domnul vicepreşedinte Oană, care nu sunt astăzi aici, dar le mulţumesc pe această cale. Vorbim de rezultate spectaculoase, o rată de absorbţie de 36%, când a fost luată de la 6-8%, fonduri de 550 de milioane, în condiţiile în care în cinci ani precedenţi vorbeam de 380 de milioane cumulat şi asta a fost posibil numai prin integrarea unei munci în echipă", a declarat secretarul de stat în ministerul Economiei Adrian Constantin Volintiru.

Vor fi realizate în comun două proiecte, cu o valoare totală de peste 171 milioane (38 milioane euro), finanţare nerambursabilă cumulată - peste 62 de milioane de lei (13,7 milioane euro).

Primul proiect - SC Automobile-Dacia - constă în realizarea tuturor elementelor de infrastructură necesare instalării noilor linii de fabricaţie punte spate 4x4 şi matriţe pentru cadre laterale, investiţie ce se va realiza pe Platforma Industrială Dacia.

Cel de-al doilea proiect realizat în comun - Renault Technologie Roumanie SRL - constă în construirea a două hale, destinate testărilor de motoare, respectiv autovehicule în condiţii de siguranţă şi fără impact negativ asupra mediului sau a sănătăţii personalului operator. În aceste hale se vor monta echipamente şi dispozitive de ultimă generaţie, care să asigure testările/operaţiile cerute de exigenţele actuale ale pieţei.

Dintre cele şase proiecte semnate luni mai face parte un proiect de CDI, cu o valoare totală de 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro), finanţare nerambursabilă de 3 milioane de lei (670.000 euro) - în colaborare cu SC Renault Technologie Roumanie - ce constă în cercetări privind îmbunătăţirea confortului termic din habitaclu, cercetări privind verificarea, dezvoltarea şi testarea anduranţei motoarelor electrice.

Ultimele trei proiecte sunt de tip soft, cu o valoare cumulată de 2,9 milioane de lei (640 mii euro), finanţare nerambursabilă cumulată - 2,5 milioane de lei (550.000 euro), prin care se asigură managementul polului şi implementarea coordonată şi coerentă a proiectelor, instruire în domeniul managementului strategic de interes comun pentru membrii Polului de Competitivitate.

În urma implementării proiectelor vor rezulta două infrastructuri de afaceri modernizate - Uzinele Dacia de la Mioveni şi Piteşti, două infrastructuri de afaceri nou create - Centru Tehnic Titu şi echipamente pentru producţia de componente auto pentru autovehicule.

De asemenea, se vor crea şi menţine 108 noi locuri de muncă, vor fi inaugurate trei brevete pentru sisteme inovative, programe de instruire a managerilor din cadrul Polului, creşterea cifrei de afaceri la nivelul Polului cu 17% şi creşterea cifrei de afaceri realizată la export la nivelul Polului cu 21%.

×
Subiecte în articol: motoare Renault Dacia euro 6