x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricții de circulație pe numeroase șosele din România din cauza caniculei

Restricții de circulație pe numeroase șosele din România din cauza caniculei

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   11:20
Restricții de circulație pe numeroase șosele din România din cauza caniculei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că în weekend se aplică restricții de circulație pe numeroase șosele din România din cauza caniculei.

Potrivit CNAIR, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 11.00 – 20.00, se instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele Călărași, Ilfov, București, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Mramureș, Botoșani și Iași.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, au mai spus cei de la CNAIR.

Măsura este adoptată pentru „protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, a precizat CNAIR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula restrictii trafic capitala