x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricţii de circulaţie la Curtea de Argeş pentru funeraliile Regelui Mihai I

Restricţii de circulaţie la Curtea de Argeş pentru funeraliile Regelui Mihai I

15 Dec 2017   •   19:38
Restricţii de circulaţie la Curtea de Argeş pentru funeraliile Regelui Mihai I

Pe mai multe străzi din municipiul Curtea de Argeş vor fi impuse restricţii rutiere, sâmbătă, pentru desfăşurarea funeraliilor regale. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Instituţia Prefectului Argeş, se va interzice circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe bulevardul Basarabilor, între orele 6,00 şi 22,00, iar pe străzile 1 Mai şi Traian între orele 14,00 şi 22,00. 

Între orele 16,00 şi 22,00 va fi interzisă circulaţia autovehiculelor, cu excepţia celor ale riveranilor, pe strada Meşterul Manole, iar pe timpul deplasării cortegiului funerar vor fi închise străzile 1 Mai, Traian şi Negru Vodă. 

"Locul de parcare destinat autobuzelor/autocarelor care se deplasează în mod organizat în municipiul Curtea de Arges îl reprezintă parcarea de la Sala Sporturilor, lângă Stadionul Municipal", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, în ziua funeraliilor vor fi mobilizaţi peste 500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare a efectivelor, în funcţie de situaţie. De asemenea, sunt pregătite 16 mijloace tehnice pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă - punct de comandă mobil, autospeciale pentru stingere, puncte medicale avansate, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD şi autospeciale de primă intervenţie şi comandă. 

"Structurile judeţene al Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe tot parcursul evenimentului, vor acţiona în trafic pentru redirecţionarea conducătorilor auto pe alte artere decât pe cele unde se vor desfăşura ceremoniile funerare şi vor proteja însemnele Casei Majestăţii Sale, pe timpul transportului şi expunerii acestora. Nu în ultimul rând, se vor lua toate măsurile specifice de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, evacuare şi acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă", se mai menţionează în comunicatul Instituţiei Prefectului Argeş. 

Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală. 

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40. AGERPRES

×