x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Retinere in afacerea RAFO

Retinere in afacerea RAFO

03 Apr 2004   •   00:00

Afacerile dubioase de la rafinaria RAFO Onesti, cu pagube estimate la cateva zeci de miliarde de lei, au bagat ieri dupa gratii primele trei persoane cercetate in mega-dosarul tranzactiilor murdare cu petrol.

Parchetul Anticoruptie a retinut ieri trei afaceristi din Bacau, membri ai lumii interlope care au incercat sa-si cumpere de la unul din procurori solutii favorabile in dosarul RAFO Onesti. Potrivit anchetatorilor, Valeriu Damian, Nicusor Damian si Daniel Pirgaru au luat legatura cu unul din procurorii anticoruptie si i-au propus sume imense de bani pentru ca acesta sa ingroape implicarea lor in dosar. Colegii anchetatorului au organizat prinderea in flagrant a celor care au incercat sa ofere mita chiar in curtea PNA.

SPAGA PENTRU IMUNITATE. La 1 aprilie 2004, Nicusor Damian i-a oferit magistratului 100.000 de euro pentru intreruperea cercetarilor facute la societatea sa si pentru ca relatiile dubioase ale firmei cu alte societati, care se ocupau de comercializarea produselor petroliere, sa nu fie luate la puricat. Cei doi s-au intalnit la Bacau, iar Nicusor Damian i-a si dat un „avans" de 100 de milioane de lei, promitandu-i pentru saptamana viitoare 70.000 de euro. Interlopul nu a mai asteptat si, in aceeasi zi, i-a dat procurorului, prin fratele sau Valeriu, inca 30.000 de euro din suma promisa.

FARA LIMITA. Daniel Pirgaru a actionat si el pe aceleasi cai si i-a oferit anchetatorului o spaga de 15.000 de dolari pentru a-si scapa pielea din dosarul RAFO Onesti. Pirgaru dorea in schimbul banilor o solutie favorabila pentru toate infractiunile economice in legatura cu care era cercetat.

Pirgaru i-a mai oferit magistratului 80.000 de euro, cerandu-i sa intervina si pe langa colegii de la Parchetul Tribunalului Satu-Mare intr-un alt dosar. Interlopul dorea cu orice pret sa-si recupereze masina Audi A8, care fusese sechestrata de procurorii satmareni. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator