x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rezervă "gigantică" de petrol şi gaze, găsită în Marea Neagră. Şeful OMV: Este o descoperire de importanţă globală

Rezervă "gigantică" de petrol şi gaze, găsită în Marea Neagră. Şeful OMV: Este o descoperire de importanţă globală

de TopGear    |    01 Oct 2012   •   11:34
Rezervă "gigantică" de petrol şi gaze, găsită în Marea Neagră. Şeful OMV: Este o descoperire de importanţă globală

Într-un interviu acordat revistei germane Manager, CEO-ul OMV Gerhard Roiss a declarat că în România se va vedea o creştere uriaşă mulţumită rezervelor gigantice de petrol şi gaze găsite în Marea Neagră.

"În România am găsit în Marea Neagră o rezervă gigantică de petrol şi gaz, o descoperire de importanţă globală. Astfel că aici vom vedea o creştere uriaşă. În România am cumpărat cel mai mare operator de benzinării şi rafinării. Iar prin acest exemplu observăm că: noi deţinem nişa concernului European integrat", a declarat Gerhard Roiss, potrivit ziare.com.

Oficialul OMV crede că Nabucco ar putea fi utilizat nu doar pentru livrarea gazelor din Azerbaidjan (zăcământul Shah-Deniz) spre Europa, ci şi pentru cele extrase din Marea Neagră. Şeful OMV  nu este îngrijorat de amânarea repetată a demarării construcţiei gazoductului deoarece livrarea gazului din Marea Neagră spre Europa ar putea începe abia din 2020 şi "nu are nici un rost să decidem în grabă soarta Nabucco".

Gerhard Roiss a explicat cum două treimi din producţia OMV vine din Austria şi România şi spune că cele două state reprezintă pieţe principale foarte stabile. „În România am găsit în Marea Neagră o rezervă gigantică de petrol şi gaz, o descoperire de importanţă globală. Astfel că aici vom vedea o creştere uriaşă. În România am cumpărat cel mai mare operator de benzinării şi rafinării. Iar prin acest exemplu observăm că: noi deţinem nişa concernului European integrat”, a mai spus şeful OMV.

×
Subiecte în articol: amckart supermoto autoslalom