x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Riccardi Orlandino, aproape de libertate

Riccardi Orlandino, aproape de libertate

16 Mar 2004   •   00:00

Afaceristul italian Riccardi Orlandino (foto), condamnat in Italia de mai multe ori pentru legaturi cu Mafia si arestat acum mai bine de doi ani in Romania, a fost pus in libertate.

Ieri, judecatorii Tribunalului Mures au dat o sentinta prin care Riccardi si asociatul sau, Viorel Harstan, au fost eliberati din arestul preventiv, urmand a fi judecati in stare de libertate. Totusi, ei raman dupa gratii pana cand Curtea de Apel Mures va judeca in zilele urmatoare recursul declarat de Parchetul de pe langa Tribunalul Mures.

ACUZATIILE. Riccardi Orlandino a fost arestat impreuna cu asociatul sau in octombrie 2001. Cei doi sunt acuzati de savarsirea mai multor infractiuni economice, printre care evaziune fiscala si fals in acte. Avocatii italianului au solicitat in mai multe randuri judecarea in libertate a celor doi, mai ales ca prejudiciul initial de peste 23 de miliarde s-a transformat in 4 miliarde de lei, iar jumatate a fost deja acoperit. Italianul a fost implicat in mai multe scandaluri, printre care cel al omului de afaceri brasovean Matei Marian Nicolae, zis "Generalul". De asemenea, Riccardi a vorbit si despre legaturile cu fostul sef al Garzii Financiare Mures, Gheorghe Hutanu, sustinand ca si acestuia i-a dat o suma importanta de bani tot pentru a-l ajuta sa iasa din arest, dar si despre fosta presedinta a Tribunalului Mures, judecatoarea Andreea Ciuca. Tot datorita prieteniei cu Riccardi Orlandino a fost schimbat din functie fostul sef al Politiei Targu-Mures, Vasile Tohanean, iar printre relatiile politice ale italianului s-au aflat senatorul PSD Mures, Ioan Nicolaescu si vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, pesedistul Ioan Vasluianu.
( STEFAN ORMENISAN )

×
Subiecte în articol: observator mureş