x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ritli Ladislau s-a prezentat la noul loc de muncă: Ministerul Sănătăţii

Ritli Ladislau s-a prezentat la noul loc de muncă: Ministerul Sănătăţii

18 Aug 2011   •   07:32
Ritli Ladislau s-a prezentat la noul loc de muncă: Ministerul Sănătăţii

Noul ministru al Sanatatii, Ritli Ladislau a ajuns joi dimineata la sediul ministerului, unde va prelua sarcinile de la predecesorul sau, Cseke Attila, alaturi de care urmeaza sa sustina o conferinta de presa.

Cert este ca, potrivit Antena 3, noul acord intre PDL si UDMR, incheiat miercuri, este doar un compromis, in conditiile in care CNAS, revendicata de UDMR, va ramane autonoma. Practic, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ramane ordonatoare de credite si va controla 90% din banii alocati Sanatatii, aflandu-se doar sub coordonarea ministrului Sanatatii. Ceea ce inseamna ca atunci cand va veni vorba de luarea unor decizii in privinta bugetului, ministrul Sanatatii si presedintele CNAS doar se vor consulta, ultimul cuvant apartinand celui din urma.

Ritli Ladislau a fost nominalizat miercuri de UDMR pentru acest post, iar aseara a depus juramantul de investire in functie, dupa ce presedintele Traian Basescu a acceptat candidatura medicului oradean.

In urma cu doua saptamani, pe 4 august, Cseke Atttila a demisionat din functia de ministru al Sanatatii. El si-a justificat decizia de a demisiona prin faptul ca este nemultumit de banii primiti de ministerul pe care il conducea la rectificarea bugetara, care s-a discutat fara a i se cere punctul de vedere.

×