x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rivalul lui Blair, un oportunist

Rivalul lui Blair, un oportunist

04 Mai 2004   •   00:00

Michael Howard, liderul cu origini romanesti al opozitiei britanice, ajuta Ministerul de Interne de la Londra sa se ocupe de imigranti. O voce critica la adresa masurilor pro-imigratie, Michael Howard este acum acuzat de ipocrizie si duplicitate.

ANCA ALDEA

In timp ce il critica pe premierul britanic, Tony Blair, pentru masurile impuse imigrantilor, liderul conservatorilor, Michael Howard, participa intens la actiunile guvernului de a-i ajuta pe solicitantii de azil sa inceapa o viata noua in Marea Britanie. El insusi fiul unui imigrant evreu provenit din Romania, Howard, fost ministru de Interne, a fost deseori considerat „imigrantul antiimigratie", in contextul in care, oficial, conservatorul s-a pronuntat intotdeauna impotriva relaxarii politicii de imigrare.

INVESTITOR LA GUVERN. Potrivit ziarului Daily Mirror, Howard detine 24.000 de actiuni, in valoare de 30.000 de lire sterline, la compania de comunicatii Incepta. Una dintre firmele subsidiare, Citigate Lloyd Northover, a castigat recent un concurs de configurare a unor adrese de Internet pentru solicitantii de viza de imigrare in Marea Britanie. Aceeasi firma s-a ocupat de imbunatatirea website-ului Centrului de Imigratie si Nationalitate din Londra.

SALARIU „MODEST". Un purtator de cuvand al liderului conservator a declarat pentru Daily Mirror ca acesta nu a incalcat legea nefacand publica investitia sa la Incepta. Potrivit Constitutiei, un parlamentar este obligat sa-si declare investitiile in cazul in care valoarea acestora depaseste 57.000 de lire sterline, echivalentul salariului lui net. Pe de alta parte insa, mai multi parlamentari, intre care presedintele liberal-democratilor, Matthew Taylor, l-au acuzat pe Howard de duplicitate si ipocrizie.

Partidul lui a pornit scandalul vizelor

Partidul Conservator a pus de multe ori paie pe foc, dupa ce a insistat recent pe langa ministrul de Interne, David Blunkett, sa inaspreasca masurile impotriva imigrantilor din Est. Conservatorii au acuzat Guvernul si pentru recentul scandal al vizelor de la Ambasada Marii Britanii din Bucuresti, de unde un functionar a sesizat un alt lider conservator cu privire la existenta unor falsuri in actele necesare imigrarii. Cu astfel de dosare falsificate au ajuns in Marea Britanie zeci de bulgari si romani.

×
Subiecte în articol: observator