x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România se află pe ultimele locuri în lume în ceea ce privește rata de vaccinare: Oare este ok, să fim atât de jos?

România se află pe ultimele locuri în lume în ceea ce privește rata de vaccinare: Oare este ok, să fim atât de jos?

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2023   •   09:00
România se află pe ultimele locuri în lume în ceea ce privește rata de vaccinare: Oare este ok, să fim atât de jos?

România se află pe ultimele locuri la nivel international în ceea ce privește rata de vaccinare, anunță un cunoscut medic român. Specialistul care a prezentat statistica în contextul discuțiilor despre strategia de vaccinare a Ministerului Sănătății, se întreabă dacă locul codaș este bun.

Statistica și comentariile au fost publicate pe Facebook de medicul Dorel Sandesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Lansarea Strategiei de vaccinare de către Ministerul Sănătății face, cum era de așteptat, valuri în societatea românească. Poate că este bine să știm câteva date concrete, obiective despre situația reală. În Uniunea Europeană (UE) fiecare țară implementează propriul program de vaccinare (în ceea ce privește lista de vaccinuri, schema și modul de administrare). Astfel, în 12 din cele 27 de țări UE, vaccinarea este obligatorie pentru unul sau mai multe dintre vaccinuri.(https://vaccination-info.eu/.../mandatory-or-recommended...). În România, vaccinurile NU sunt obligatorii, fiind asigurate cu grad de recomandare, iar noua Strategie nu prevede vaccinarea obligatorie”, a scris medicul Dorel Sandesc pe rețeaua de socializare.

În ceea ce privește rata de vaccinare, România se află pe ultimele locuri la nivel international, laolaltă cu țări din Africa și din Oceania, mai anunță medicul român.

„Într-o statistică la nivel mondial din 2023, cu privire la rata de vaccinare cu vaccinul DTP1 (difteric, tetanos, pertusis), România se află pe locul 175, doar patru țări având o rată de vaccinare mai redusă: Guineea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud și Papua Noua Guinee! Dintre țările din spațiul European, cele mai apropriate sunt Bosnia-Herțegovina și Ucraina, aflate cu 23, respectiv 24 de poziții mai sus față de țara noastră.(https://worldpopulationreview.com/.../vaccination-rates...)”, a mai transmis președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Date similare sunt evidențiate de statistica din 2022 a OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), în care România se află pe penultimul loc din cele 49 de țări evaluate, a precizat Sandesc.

„Oare este ok, să fim atât de jos? Oare se mai poate pune problema dacă trebuie sau nu făcut ceva?!?”, a fost întrebarea din finalul mesajului transmis de cunoscutul medic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare ultimele locuri