x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Român apreciat în SUA pentru creațiile sale realizate prin tehnologia imprimării 3D

Român apreciat în SUA pentru creațiile sale realizate prin tehnologia imprimării 3D

16 Noi 2013   •   18:04
Român apreciat în SUA pentru creațiile sale realizate prin tehnologia imprimării 3D

Artistul român Ioan Florea, stabilit în Statele Unite ale Americii, a transformat un autoturism Ford din 1971 într-o operă de artă realizată prin intermediul tehnologiei imprimării 3D. Cei care vor "să vadă viitorul" trebuie să meargă în studioul lui Ioan Florea din Shelbyville Lake, Illinois, scriu jurnaliştii de la The Huffington Post.

Potrivit acestora, Ioan Florea a prelucrat modelul unui Ford Torino din 1971 cu ajutorul unei imprimante 3D şi a nanomaterialelor, în care a "încapsulat" automobilul. Ioan Florea a declarat că foloseşte o imprimantă 3D care nu costă mult, însă metoda lui de printare este unică datorită "procesului de transfer".

Procesul de creare a unei opere de artă începe cu printarea în 3D a materialelor plastice, pe care le foloseşte ca prototipuri. Acestea sunt ulterior transformate în mulaje din răşină care, cu ajutorul nanometalelor - de la carbonat de calciu la dioxid de titan -, sunt transformate în sculpturi masive. Printre lucrările lui Ioan Florea se numără şi o căruţă cu coviltir din secolul al XIX-lea.

Artistul român Ioan Florea a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Bucureşti în 1996, iar în 1998 a plecat în Statele Unite cu o bursă Soros. În 2001, a absolvit un masterat în pictură la Universitatea South Dakota. În prezent, are un atelier de creaţie în Shelbyville Lake, Illinois.

Mai multe informatii, pe Mediafax.


×
Subiecte în articol: Ioan Florea 3d printing