x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tal Chaimi, românul ținut ostatic de Hamas în Fâșia Gaza, a murit. Autoritățile au transmis familiei că a fost ucis pe 7 octombrie

Tal Chaimi, românul ținut ostatic de Hamas în Fâșia Gaza, a murit. Autoritățile au transmis familiei că a fost ucis pe 7 octombrie

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   22:45
Tal Chaimi, românul ținut ostatic de Hamas în Fâșia Gaza, a murit. Autoritățile au transmis familiei că a fost ucis pe 7 octombrie
Sursa foto: Antena 3 CNN

A murit Tal Chaimi, românul ținut ostatic de teroriștii din Fâșia Gaza. Familia ostaticului Tal Haimi și Kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, au anunțat, miercuri, într-o declarație comună, că autoritățile au transmis că acesta a fost ucis pe 7 octombrie, scrie The Times of Israel.

Haimi, în vârstă de 41 de ani, căsătorit cu Ella și tată a doi gemeni de 9 ani și a unui copil de șase ani, era membru al celei de-a treia generații din Nir Yitzhak și făcea parte din echipa de răspuns rapid a kibbutzului. Haimi avea și cetățenie română.

Mama sa, Esti, a murit de cancer în urmă cu trei luni.

Potrivit ziariștilor din Israel, se crede că trupul său este deținut de teroriști în Fâșie.

Ambasada Israelului la București a confirmat decesul.

„Suntem profund îndurerați de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetățenie română, răpit de teroriștii Hamas pe 7 octombrie. Soția lui Tal, Ella Haimi, a venit la București la sfârșitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului la București.

În urma lui, a rămas acum soția și cei trei copii ai lor - gemeni în vârstă de nouă ani și un băiețel de șase ani, potrivit Times of Israel.

Tal Chaimi avea 41 de ani. "Familia și prietenii săi spun că era întotdeauna primul care ajuta, dădea o mână de ajutor și insufla calm și încredere tuturor celor din jurul său", este mesajul transmis de cei din kibutzul în care locuia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

M-a întristat profund vestea privind decesul lui Tal Haimi, răpit de teroriștii Hamas, susține premierul Marcel Ciolacu.

Ambasada Israelului la București a confirmat miercuri seara moartea israelianului cu cetățenie română.

„Transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune doamnei Ella Haimi, pe care am întâlnit-o la București, în urmă cu mai puțin de două luni. I-am admirat curajul și puterea”, susține premierul.

Acesta spune că atrocitățile comise împotriva copiilor, femeilor și civililor trebuie să înceteze și că Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul și atacurile asupra civililor.

În octombrie, soția lui a venit în țară ca să ceară guvernului de la București să se implice pentru eliberarea soțului său

Ela Chaimi, soția lui Tal Chaimi, a ajuns în România în 29 octombrie 2023, în speranța că va găsi soluții pentru a-l salva pe bărbat din mâinile teroriștilor.

La sosirea pe aeroport, Ela Chaimi a transmis un mesaj emoționant pe Aeroportul Otopeni, acolo unde a spus că speră cu disperare ca autoritățile române să obțină informații despre starea soțului său.

Românul Tal Chaimi a fost răpit în ziua atacului de pe data de 7 octombrie, iar de atunci, familia sa nu a mai știut nimic de el.

Se crede că trupul său este deținut de teroriștii din Fâșia Gaza

Tal a fost răpit din Nir Yitzhak şi a fost ținut captiv de Hamas timp de 68 de zile. Cu doar trei luni în urmă, Tal și-a pierdut mama după o luptă cu cancerul. 

În dimineaţa zilei de 7 octombrie, Tal a ieșit din casă, a informat-o pe soţia sa că sunt teroriști în kibbutz și i-a spus să încuie ușa. Femeia a urcat la etaj, a blocat ușa cu mobilă și s-a înarmat cu un cuțit. 

La ora zece dimineața, contactul cu Tal a fost întrerupt. Ea și copiii au fost salvați abia la nouă seara.

"Sper că Tal este destul de puternic și sănătos. Ultimele informații sunt din ziua în care a plecat de acasă, la 6:45. L-am sunat la 8:30 și nu am mai primit vești de la el. 

Dacă este în viață, soțul meu nu știe că suntem bine. Știe doar că sunt teroriști în satul nostru. Vreau să-i transmit lui Tal că atât eu, cât și iubiții noștri copii suntem în viață.

Copiii mei știu adevărul, nu le este bine, știu că este posibil ca tatăl lor să nu se mai întoarcă niciodată. Mă aștept de la acestă vizită ca românii și autoritățile să ne poată ajuta ca Tal să fie eliberat.

Am nevoie de informații, pentru că nu știu nimic acum. Am nevoie de ajutorul tuturor românilor. Tal este cetățean român, atât din partea mamei, cât și din partea tatălui.

Autoritățile din Israel fac tot ce pot pentru a afla informații despre tot ce s-a întâmplat. De 23 de zile nu avem o casă și nu avem vești. Am nevoie de ajutor cu disperare", a spus atunci soția românului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tal Chaimi ucis roman