x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Român premiat internaţional pentru o SUPERFOTOGRAFIE făcută în Deltă

Român premiat internaţional pentru o SUPERFOTOGRAFIE făcută în Deltă

de Cristinel C. Popa    |    17 Noi 2011   •   08:16
Român premiat internaţional pentru o SUPERFOTOGRAFIE făcută în Deltă

Alexandru Tomazatos, 22 de ani, masterand in anul II la Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii 'Al.I. Cuza' din Iasi, a primit recent Premiul de Excelenta la cea de-a 66-a editie a concursului international de fotografie 'College Fotographer of the Year'. La competitia de inalt nivel organizata de Universitatea Missouri a statului Columbia (SUA), au participat 721 de studenti pasionati de fotografie din intreaga lume.

Acestia fac parte din 132 de colegii si universitati din 21 de tari participante la concurs. Din exigentul juriu au facut parte Alice Gabriner, senior editor la National Geographic, David Dilkey, staff photographer la National Public Radio, Lisa Krantz, staff photographer la San Antonio Express-News si alti grei din presa americana de profil. Premiul de excelenta primit de roman a fost acordat la categoria Feature. Iata si povestea imaginii premiate, aflata de la studentul pasionat de biologie nascut in Delta Dunarii la Sulina. 'Documentez de mai mult timp viata din Delta. Era o zi foarte calduroasa si satenii s-au adunat la canalul de apa unde veneau de obicei sa faca baie. Una dintre femei a decis sa isi racoreasca si cainele', a spus Alexandru. Pentru el acest concurs reprezinta o reevaluare a calitatilor sale.

'Este important acest premiu pentru ca prin acesta stiu unde ma aflu, el reprezinta o evaluare a muncii mele. Acest concurs este unul foarte dur intrucat la Missouri exista cea mai veche scoala de fotojurnalism din lume, juriul de asemenea a fost unul de inalt nivel cu profesionisti de talie mondiala', a spus Alexandru. Intrebat cum se simte acum dupa ce a cules primele roade ale muncii sale, tanarul masterand a raspuns ca se simte in continuare student, un student care are in continuare de muncit, inclusiv in domeniul fotografiei.

Mentionam faptul ca Tomazatos a fost selectat in 2010 dintre numeroase alte persoane sa participe la un masterclass de fotografie documentara - '2010- noor Nikon masterclass in documentary photography'. Pentru a urmari si alte imagini realizate de Alexandru accesati: http://www.tomazatos.ro/.

×