x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România 2011: Un bolnav a murit pentru că a găsit Camera de Gardă închisă!

România 2011: Un bolnav a murit pentru că a găsit Camera de Gardă închisă!

18 Aug 2011   •   09:58
România 2011: Un bolnav a murit pentru că a găsit Camera de Gardă închisă!

Un barbat din localitatea brasoveana Codlea, care miercuri seara a fost resuscitat timp de 30 de minute in fata Spitalului Municipal din localitate, intrucat unitatea era inchisa, a murit joi dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov.

Conform Mediafax, care citeaza surse din cadrul Spitalului Judetean Brasov, pacientul a fost internat la sectia de reanimare si a fost stabilizat in noaptea de miercuri spre joi, insa spre dimineata starea sa s-a agravat si nu a supravietuit.

Barbatul a fost adus miercuri, in jurul orei 21.30, la Spitalul Municipal din Codlea, de catre membrii familiei, care au gasit unitatea inchisa, in conditiile in care camera de garda functiona doar pana la ora 20.00.

Astfel, a fost chemata o ambulanta de la Brasov, care a sosit in aproximativ 30 de minute. Barbatul a suferit un stop cardiac si a fost resuscitat circa 30 de minute, chiar pe trotuar, in fata spitalului, de catre medicii de pe ambulanta, apoi a fost transportat la Spitalul Judetean Brasov.

“Ambulanta din Codlea era plecata la alte doua interventii urgente si a fost nevoie sa vina de la Brasov doua echipaje SMURD care au ajuns dupa 12 minute la Codlea si nu in 30 de minute cum spune familia. Regulamentele spun ca in exterior ar trebui sa ajunga in 20 de minute. Nu vreau sa critic pe nimeni, dar ar fi fost mult mai bine ca familia sa cheme imediat ambulanta si nu sa il urce ei in masina si sa il duca la spital', a declarat Mioara Vaitis, managerul Serviciului de Ambulanta Brasov.

In prezent, spitalul din Codlea acopera serviciul de camera de garda doar intre orele 08.00 - 20.00, dupa ce finantarea acestei unitati medicale fost sistata prin decizia de trista amintire a Guvernului Boc, incepand cu 1 aprilie.

Numai ca la inceputul lunii august, Curtea de Apel Brasov a hotarat suspendarea deciziei guvernamentale si redeschiderea unitatii, fara insa ca aceasta hotarare sa fie pusa in aplicare. In urma deciziei instantei, care este executorie, Casa de Asigurari de Sanatate Brasov este obligata sa reincheie contractul de finantare cu Spitalul din Codlea pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei pe fond. Mai intai insa este necesara clasificarea spitalului, pentru ca semnarea contractului cu CAS sa fie aprobata de catre Ministerul Sanatatii, procedura destul de anevoioasa.

×
Subiecte în articol: brasov spital pacientul bolnav spitalul codlea