x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România: 727 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1

România: 727 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1

05 Noi 2009   •   00:00
România: 727 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1

Numărul cazurilor de gripă porcină depistate în România este de 727, în perioada 4 noiembrie, ora 17:00 - 5 noiembrie, ora 12:00, fiind confirmate încă 20 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 pandemic. Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii, două licee au fost închise.

Numărul cazurilor de gripă porcină depistate în România este de 727, în perioada 4 noiembrie, ora 17:00 - 5 noiembrie, ora 12:00, fiind confirmate încă 20 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 pandemic. Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii, două licee au fost închise, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, au fost depistate 17 cazuri în judeţul Arad şi trei cazuri în judeţul Dolj. De asemenea, ca urmare a confirmării de cazuri cu gripă AH1N1 în colectivităţi şcolare, în ultimele 24 ore, şi in functie de investigatiile epidemiologice care s-au realizat, s-a luat decizia suspendării cursurilor şcolare, pentru şapte zile, la Liceul Dimitrie Filisteanu din Filiaşi şi la Colegiul Naţional Octavian Goga din Miercurea Ciuc.

De asemenea, au fost suspendate pentru o săptămână cursurile la câte o clasă la Liceul Traian Vuia, Şcoala nr. 12 şi Şcoala nr. 14 din Botoşani şi la Seminarul Teologic din Dorohoi.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri seara, după şedinţa de guvern, că vor fi cumpărate din străinătate 500.000 de doze de vaccin contra gripei porcine, care vor fi utilizate pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni şi 15 ani. Boc a spus că este necesară achiziţionarea din străinatate a vaccinurilor destinate copiilor pentru a putea începe campania de vaccinare simultan cu cea a adulţilor, adică la 26 noiembrie.

Boc a mai precizat că 1,3 milioane de doze de vaccin au fost deja produse şi înfiolate de Institutul Cantacuzino şi că se aşteaptă finalizarea testelor pe oameni, pentru a fi aprobat vaccinul şi a fi disponibil la începerea campaniei de vaccinare.(V.A.)


×
Subiecte în articol: observator gripa porcina ah1n1 gripa noua