x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România cere ajutor Egiptului pentru evacuarea românilor din Fâșia Gaza

România cere ajutor Egiptului pentru evacuarea românilor din Fâșia Gaza

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   22:27
România cere ajutor Egiptului pentru evacuarea românilor din Fâșia Gaza

Ministrul de externe Luminița Odobescu a avut duminică o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe egiptean, Sameh Shoukri, în timpul căreia i-a cerut omologului său să sprijine evacuarea românilor din Fâșia Gaza, când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcțional.

În cadrul convorbirii, cei doi miniștri au exprimat îngrijorare față de situația umanitară critică din Fâșia Gaza și au convenit coordonarea eforturilor pentru introducerea ajutorului umanitar în enclavă.

Totodată, miniștrii s-au referit la situația cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâșia Gaza.

„Cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a solicitat sprijinul omologului egiptean pentru ca atunci când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcțional să trateze cu prioritate solicitările autorităților române de evacuare a cetățenilor români”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, Odobescu a reiterat faptul că Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să asigure sprijinul consular în vederea evacuării în bune condiții a cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat acest lucru.

„Oficialul egiptean a dat asigurări că autoritățile de la Cairo acordă o atenție deosebită solicitării de evacuare a cetățenilor români din Fâșia Gaza”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Egipt romani fasia gaza