x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România cere sprijin constând în medicamente, echipamente și personal pentru pacienții cu COVID-19

România cere sprijin constând în medicamente, echipamente și personal pentru pacienții cu COVID-19

24 Oct 2021   •   08:39
România cere sprijin constând în medicamente, echipamente și personal pentru pacienții cu COVID-19
Sursa foto: Foto IGSU

Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU) aprobă, sâmbătă, solicitarea de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă, constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme grave de COVID-19.

Având în vedere nevoia acută de asigurare a medicației și echipamentelor necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19, precum și nevoioa de personal medical de specialitate pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu SARS-CoV-2, CNSU aprobă, sâmbătă, o hotărâre prin care solicită asistență internațională prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

România are nevoie de medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19.

De asemenea, potrivit deciziei CNSU, Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către spitalele care acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.

Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, mai arată decizia CNSU.

Totodată, Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sunt abilitate să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea
temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

(sursa: Mediafax)

×