x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România curselor de imagine

România curselor de imagine

de Diana Scarlat    |    24 Aug 2008   •   00:00
România curselor de imagine

Vedete, bolizi de 60 de milioane euro, publicitate de alte zeci de milioane de euro şi gură-cască pe margini. România se-ntrece pe sine în curse internaţionale pe bani mulţi la sfîrşit de august.



Vedete, bolizi de 60 de milioane euro, publicitate de alte zeci de milioane de euro şi gură-cască pe margini. România se-ntrece pe sine în curse internaţionale pe bani mulţi la sfîrşit de august.


Gata cu cerşetorii, burtoşii tuciurii cu lanţuri de cîine la gît şi copiii malnutriţi pe fundalul ştirilor despre România! Cică imaginea ţării ar trebui să se schimbe începînd de luna asta. Cel puţin aşa susţin organizatorii celor două competiţii, pe asfalt şi pe apă, una la Bucureşti, alta la Mamaia. Bucharest City Challenge 2008, care se termină astăzi, aduce peste nouă milioane de euro la Primăria Capitalei şi ar trebui să ne facă imagine bună în toată lumea. Poate va trece şi supărarea bucureştenilor pe haosul din trafic... Vineri începe şi etapa a doua a curselor de Formula 1 pe apă, Class One World Powerboat Championship, la Mamaia, care umple hotelurile de patru şi cinci stele, urmînd a arăta lumii cele mai tari ambarcaţiuni, în competiţie pe Lacul Siutghiol, între 29 şi 31 august.


IUBITORI DE CURSE. Bucharest City Challenge 2008 a atras zeci de mii de oameni pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului, de vineri pînă astăzi. Şi la Mamaia se aşteaptă foarte mulţi spectatori. Campionatul FIA GT, British Formula 3 şi Dacia Logan Cup au trecut cu bine de cele trei zile de caniculă, cu mici probleme cauzate de căldură. Astăzi, de la ora 17:00, va avea loc cea de-a doua cursă Dacia Logan Cup.


La Mamaia, record de spectatori

Primele ambarcaţiuni care vor participa în perioada 29-31 august la Class One Romanian Grand Prix, echivalentul Formulei 1 pe apă, pe Lacul Siutghiol în staţiunea Mamaia au început să sosească. Tractate de maşini de mare capacitate, au venit şalupele arbitrilor şi cîteva dintre cele care vor concura din partea Qatar-ului, care pot fi admirate de curioşi. Ambarcaţiunile vor fi expuse pentru public, iar cei care îşi vor permite vor putea chiar să participe contracost la unele etape ale evenimentului. Este cea de-a doua ediţie organizată în această vară la Mamaia şi a fost special programată pentru sfîrşitul lunii august, ca turiştii să rămînă pe litoral. Organizatorii au spus încă de anul trecut că Lacul Siutghiol este tocmai bun pentru astfel de curse rapide, chiar dacă mai există unele inconveniente legate de obstacole de pe fundul lacului. Anul acesta se anunţă un număr record de spectatori.
  • Emilia Sava

×
Subiecte în articol: observator