x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

de Jurnalul National    |    08 Apr 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Zona necanalizată a cartierului Rahova din Sectorul 5 al Capitalei a fost inundată ieri din cauza ploilor care au căzut începînd de duminică seară.

 

Inundaţii. Zona necanalizată a cartierului Rahova din Sectorul 5 al Capitalei a fost inundată ieri din cauza ploilor care au căzut începînd de duminică seară. Apa a pătruns în aproximativ zece gospodării. Pompierii militari au reuşit cu greu să scoată apa din curţile oamenilor, pentru că pompele nu făceau faţă debitului mare.


Dâmboviţa. Doi bătrîni din Rîu Alb au fost evacuaţi din locuinţa lor după ce imobilul a fost grav afectat de alunecări de teren.

Argeş. O cisternă încărcată cu 20 de tone de reziduuri petroliere s-a răsturnat ieri în apropierea localităţii Albota.

Vaslui.  Autorităţile au intrat în alertă după ce persoane neidentificate încă au contaminat cu o substanţă necunoscută apa unei fîntîni din localitatea Vetriţoaia. Autoritatea Sanitară Vaslui încearcă se identifice substanţa din apă, iar poliţiştii au demarat o anchetă.

Alba. Două persoane au murit ieri în Roşia Montană după ce au fost lovite de un autoturism scăpat de sub control, care a intrat într-o curbă cu viteză mare. Autoturismul s-a izbit de o autoutilitară parcată pe marginea drumului, după care a lovit cele două persoane, una de 54 şi cealaltă de 57 de ani.

 

Iaşi - Parc distrus din cauza unei parcări

Un parc din Iaşi a fost defrişat  ieri de o firmă căreia Primăria i-a concesionat terenul pentru construirea unei parcări subterane. Locuitorii sunt foarte revoltaţi, mai ales că ieri-dimineaţă fuseseră asiguraţi de Primărie că parcul va fi păstrat. Reprezentanţii Primăriei susţin că nu este vina lor că firma a continuat lucrările.

 

DECIZIE FINALĂ - “Zambaccian”, înapoi la DNA

Completul de nouă judecători al instanţei supreme a dispus ieri, printr-o decizie definitivă, ca dosarul “Zambaccian”, în care fostul premier Adrian Năstase este cercetat pentru fapte de corupţie, să fie restituit DNA. Magistraţii au respins astfel recursul procurorilor şi au confirmat hotărîrea iniţială potrivit căreia întreaga anchetă trebuie reluată, deoarece nu a existat avizul necesar pentru învinuirea legală a fostului premier.

 

Dorohoi - Copii îmbolnăviţi de o bucătăreasă

19 copii şi tineri de la Şcoala Specială “Brazi” din municipiul Dorohoi au fost internaţi în spital, începînd de vineri după-amiază, majoritatea cu enterocolită, stabilindu-se că în cazul unora dintre ei, boala a fost transmisă de o bucătăreasă care a fost diagnosticată cu dizenterie. În primă fază, copiii au fost suspectaţi de botulism, însă analizele au infirmat acest diagnostic. Inspecţia Sanitară de Stat Botoşani l-a amendat pe administratorul şcolii din Dorohoi cu suma de 1.000 de lei, considerînd că acesta este responsabil de sănătatea personalului.

 

Vrancea - Evacuări şi plîngeri penale la Cultură

Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJPCT) Vrancea, Dănuţ Stoianof, a depus ieri o plîngere penală împotriva şefului Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional (DJCCPCN) Vrancea, Paraschiv Usturoiu, după ce acesta a refuzat accesul în instituţie al angajaţilor CJPCT. Usturoiu şi-a motivat gestul prin faptul că CJPCT nu îşi plăteşte utilităţile şi că a acumulat datorii mari, pe care instituţia sa, ca administrator al imobilului, trebuie să le achite. (Dana Lepădat)

 

Piteşti - Greviştii de la Dacia fac miting

Un nou miting de protest al greviştilor de la Dacia va avea loc joi, 10 aprilie, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, au anunţat ieri printr-un comunicat liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD). La protestul ce se va desfăşura între 10:00 şi 14:00 vor participa şi reprezentanţii mai multor sindicate din ţară. Nicolae Pavelescu, liderul SAD, a solicitat reprezentanţilor partidului de guvernămînt, în speţă PNL, în numele membrilor de sindicat, să se abţină de a mai face comentarii ostile la adresa grevei salariaţilor de la Automobile Dacia SA. (Elly Cîrstea)

 

Instanţa suprempă - Cazul averii lui DIP, rejudecat

Procesul privind legalitatea averii familiei fostului ministru al Industriei Dan Ioan Popescu va fi rejudecat, a decis ieri instanţa supremă. Completul de nouă judecători  a stabilit ca dosarul să fie analizat din nou de Secţia de Contencios-Administrativ şi Fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, inducînd astfel ideea că instanţa iniţială nu ar fi fost competentă legal să rezolve cazul. Cu toate acestea, avocaţii demnitarului ne-au declarat că la judecarea recursului nu s-a discutat nici un moment necompetenţa primei instanţe. (M. Pasă Petru)

 

Neînţelegeri - Ceartă între FEN şi ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, se declară consternat de afirmaţiile federaţiilor de profesori şi părinţi, potrivit cărora schimbarea examenului de bacalaureat este o “propagandă electorală”. Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia Naţională a Părinţilor au adresat o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei în care îl acuzau de “propagandă electorală” în ceea ce priveşte schimbarea metodologiei de susţinere a bacalaureatului. (Alina Gavrilă)

 

Ploieşti - Demolare cu scandal

Zeci de jandarmi, poliţişti şi poliţişti comunitari din Ploieşti au acţionat ieri în forţă pentru a demola un imobil ridicat fără autorizaţie pe domeniul public. În ajutorul proprietarului locuinţei ce urma să fie demolată au sărit peste 30 de cetăţeni romi foarte recalcitranţi. Demolarea a început în jurul orei 15:00, după ce jandarmii au somat verbal şi chiar au tras un foc de avertisment. Alţi romi care îşi ridicaseră ilegal locuinţe în zonă s-au apucat singuri să le demoleze. (Laura Calciu)

×
Subiecte în articol: observator