x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 17 octombrie 2007

Romania in 5 minute - 17 octombrie 2007

17 Oct 2007   •   00:00
Romania in 5 minute  -  17 octombrie 2007
Sursa foto: Doru Nica/

Trei proiectile de artilerie au fost descoperite de angajatul unei firme care execută lucrări la Canalul Morii din muncipiul Orăştie. Acestea au fost ridicate de Brigada Antitero a Serviciului Romăn de Informaţii şi transportate la un depozit de muniţii unde vor fi ţinute pănă cănd vor fi distruse

Accident 12:09

Galaţi. Un adolescent de 16 ani, care venise să fure fier din combinatul ArcelorMittal, a murit zdrobit de deşeuri metalice.

Ploieşti. O reţea de traficanţi de persoane, formată din trei membri ai unei familii, a fost anihilată de poliţiştii ploieşteni.

Meningită 12:14

Vrancea. Doi copii, de 10 şi 11 ani, dar şi un tănăr de 23 de ani din Vrancea au ajuns la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean din Focşani, fiind diagnosticaţi cu meningită. Potrivit medicilor, boala a fost contractată din cauza mediilor neigienizate corespunzător.

Vaslui. Doi poliţişti din Popeni sunt cercetaţI de conducerea IJP Vaslui, pentru că nu au soluţionat corespunzător sesizările legate de minora de 12 ani, bolnavă de sifilis. Sesizările au fost făcute de conducerea Şcolii generale Popeni, unde a invăţat minora.

Gorj - Bolnavii ingheaţă pe paturile de spital

Majoritatea pacienţilor de la Spitalul Judeţean din Tărgu-Jiu şi-a cerut biletele de externare din cauza frigului pe care il indură. Noaptea, temperatura nu depăşeşte 5 grade Celsius in saloane. In cazul bolnavilor care nu pot fi externaţi din cauza complexităţii tratamentului, medicii ii sfătuiesc să ceară rudelor pături şi haine groase de acasă. Furnizarea agentului termic intărzie, spune directorul spitalului, din cauza documentaţiei care trebuia făcută de Serviciul economic. (G. Mladin)

Ajutor - "Vreau şi eu să respir!"

O bătrănă de 67 de ani din Mărăşeşti riscă să rămănă fără aparatul de oxigen care o ţine in viaţă pentru că nu poate plăti cei 90 de RON pe lună, chiria la firma de la care l-a luat. Victoria Chifor are astm bronşic şi depinde de căţiva ani de acest aparat. Din cauza sărăciei, femeia a rămas restantă 3 luni la plata chiriei, motiv pentru care a primit inştiinţare de la firma deţinătoare, că va fi nevoită să il inapoieze dacă nu plăteşte. Cei interesaţi să o ajute pot suna la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială la numărul 0237/260550. (Dana Lepadat)Â

Orban anunţă: Remeş va fi suspendat din PNL

Pănă cănd instanţa de judecată se va pronunţa, fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş va fi suspendat din partid, a anunţat ieri la Constanţa vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Filiala PNL a Sectorului 1 a inceput deja procedurile pentru suspendarea lui Remeş. Aceeaşi soartă ar putea-o avea şi Ioan Avram Mureşan, preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, declarănd ieri că propunerea va fi discutată la sfărşitul săptămănii. (Aniela Nine)

Parlament - SRI nu a făcut poliţie politică

Preşedintele Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe, nu crede că in cazul informaţiilor făcute publice de şeful GIP, Mugur Ciuvică, potrivit căruia SRI a monitorizat PNL, pe senatorul liberal Norica Nicolai şi pe deputatul PSD Victor Ponta, poate fi vorba despre poliţie politică. "Nu cred, pentru că poliţia politică trebuie demonstrată cu documente", a susţinut ieri Stroe la finalul şedinţei comisiei. El s-a declarat mulţumit de răspunsul SRI şi a anunţat că ancheta comisiei va fi gata săptămăna viitoare. (C.V.)

Caraş-Severin - Bărbatul tranşat a fost identificat

Poliţiştii doljeni au identificat ieri cadavrul bărbatului găsit tranşat sub două poduri din judeţul Caraş-Severin. Este vorba de Ion Leontin Bebu, din Craiova, student la Facultăţile de Sport şi de Drept. Poliţiştii au declanşat o anchetă după ce bucăţi din cadavrul unui bărbat au fost găsite infăşurate in pungi de plastic şi intr-un covor şi aruncate sub două poduri de pe drumul care face legătura intre Lugoj şi Caransebeş.

Anticopţie - Campania "fără şpagă"
Ministerul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a lansat ieri la Palatul Parlamentului campania naţională cu mesajul principal "Fără şpagă! Fără imbogăţiţi pe banii tăi!". Finanţată din fondurile Uniunii Europene, campania se va desfăşura pe perioada octombrie - decembrie 2007. "Lupta impotriva corupţiei este in măinile fiecăruia. Fiecare dintre noi putem spune NU şpăgilor şi avem datoria de a o face", a spus Chiuariu,. (V. Fotache)



Proiect - Bonă pentru copil, pe banii statului

Părinţii care au copii sub 3 ani ar putea primi de la stat o sumă de bani pentru angajarea unei bone. Un proiect de lege in acest sens va fi elaborat de Ministerul Muncii pentru a incuraja serviciile de ingrijire la domiciliu in cazul micuţilor. Familia va putea să aleagă intre a duce copilul la domiciliul bonei sau de a chema ingrijitoarea acasă. Potrivit NewsIn, ajutorul va fi acordat familiilor care au pănă la patru copii, iar bona va fi aleasă de autorităţile locale.

Invăţămănt - Studenţii cer majorarea subvenţiei

Studenţii cer ministrului Adomniţei să majoreze subvenţia de cămin, din cauza scumpirilor anunţate. Uniunea Naţională a Studenţilor din Romănia (UNSR) cere ministrului Educaţiei, printr-o scrisoare trimisă ieri, să majoreze subvenţia de cămin, din cauza scumpirilor anunţate la utilităţile publice. Membrii UNSR consideră că noile scumpiri anunţate ii vor afecta in mod direct pe studenţi. (Alina Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator cauza