x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 27 iulie 2004

Romania in 5 minute - 27 iulie 2004

27 Iul 2004   •   00:00

Salvamari in parapante

Turistii aflati in Mamaia vor fi supravegheati de salvamari care vor zbura cu doua parapante pe deasupra marii. Echipa de salvamari este formata din doi piloti-instructori si alti trei membri ai Asociatiei "Proaero" din Targu-Jiu, care vor asigura serviciul de supraveghere aeriana. Pilotii vor colabora prin statii cu salvamarii aflati la sol.

Filmari - Elena din "Troia" vine la Bucuresti

Actrita care a jucat alaturi de Brad Pitt si Peter O’Toole in superproductia "Troia" si a interpretat rolul Elenei, Diane Kruger, se va afla la sfarsitul lunii august la Bucuresti pentru un nou film. Pelicula "Merry Christmas" va fi realizata la Buftea si il va avea ca regizor pe celebrul Cristophe Carion, nominalizat in doua randuri la Premiile Cesar. Din distributie mai fac parte Thomas Kretschmann (Pianistul), Gary Lewis (Bandele din New York, Billy Eliott) si Daniel Bruhl (Good bye, Lenin!). Filmarile la productia Romania-Germania-Marea Britanie-Belgia vor dura 13 saptamani si vor incepe la sfarsitul lui august in Studiourile MediaPro de la Buftea. Scenele vor fi realizate atat in Romania, cat si in Franta, Scotia si Germania. Pelicula beneficiaza de un buget de 20 de milioane de euro si va fi lansata pe marile ecrane in decembrie 2005. (Sebastian S. Eduard)

Pagube - Moldova, afectata de inundatii

Mai multe localitati din zona Moldovei au fost afectate de inundatiile produse din cauza ploilor din ultimele zile. Ca urmare a precipitatiilor care au ajuns la 75 l/mp in comunele Tamasi si Podu Turcului, din judetul Bacau, au fost afectate 200 de hectare de teren agricol, 21 de gospodarii si trei podete. In orasele Darabani si Radauti, din judetul Botosani, au fost inundate cinci anexe gospodaresti si peste un kilometru de drumuri comunale si judetene. In judetul Galati au fost afectate 11 gospodarii.

Zahar - Ungaria limiteaza importurile din Romania

Ungaria va modifica legislatia vamala astfel incat o persoana sa nu mai poata introduce in tara, fara plata taxelor vamale, decat 20 de kilograme de zahar anual. Masura este menita a domoli importurile masive din Romania, care provoaca pierderi de miliarde de forinti, bani care ar putea intra in vistieria statului ungar sub forma de taxe vamale. La ora actuala, calatorii pot aduce, la fiecare intrare in Ungaria, pana la 400 de kilograme de zahar. Cum aderarea Ungariei la UE a dus la cresterea pretului la zahar pana la 1,1 dolari/ kg, in timp ce in Romania acesta costa doar 0,5 dolari/ kg, importurile din tara noastra au atins 10.000 de tone lunar, fata de 50.000 de tone importuri totale in 2003.

Miercurea-Ciuc - Masina primarului, atacata de un angajat al lui Csibi Istvan

Masina primarului din Miercurea-Ciuc, Raduly Robert, a fost lovita de un angajat al lui Csibi Istvan dupa ce edilul fotografiase un indicator cu inscriptia "domeniu privat’", amplasat abuziv, in conditiile in care constructia se afla pe domeniul public, informeaza Rompres. Dupa ce a fotografiat inscriptia de la sediul societatii "Neptun", Raduly a vrut sa plece, dar un barbat imbracat intr-o costumatie cu insemnele specifice firmei a lovit cu cotul si palmele autoturismul de serviciu al primarului, indoind capota portbagajului. In aceeasi zi, paznicul s-a prezentat la Politia Miercurea-Ciuc si si-a recunoscut fapta. Firma "Neptun" apartine lui Csibi Istvan, arestat in urma cu trei luni pentru savarsirea mai multor infractiuni cu violenta.

FC Dinamo - Dennis Serban este "caine"

Cu cateva zile inainte de startul noii editii de campionat, Dinamo a reusit o noua achizitie. Este vorba de mijlocasul Dennis Serban, care in sezonul trecut a evoluat la Petrolul Ploiesti. Fost international pe vremea cand juca la Steaua, Dennis a jucat ani buni la mai multe echipe din liga a doua spaniola. El a semnat un contract valabil pe trei ani, dar nu are acum drept de joc pentru "dubla" cu Zilina din Liga Campionilor. (Paul Andone)

Cu ghinion - 13 intoxicati la un botez

13 sibieni, intre care doi copii, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la un botez intr-un restaurant. Directia de Sanatate Publica Sibiu a facut ieri un control la restaurantul unde s-a tinut petrecerea, dar si la un laborator de cofetarie de unde fusese cumparat tortul pentru petrecere. Pana la finalizarea anchetei, laboratorul de cofetarie a fost inchis. Patonul restaurantului spune ca oamenii s-au imbolnavit din cauza tortului, in timp ce angajatii laboratorului de cofetarie cred ca vinovati sunt cei care au cumparat tortul si nu l-au tinut la frigider pana l-au servit la masa.

Arad - Big Brother cu angajatii Primariei

Functionarii Primariei Arad vor fi supravegheati cu camere video, aparatura de supraveghere a angajatilor urmand sa fie instalata in birourile de relatii publice si la casieria institutiei. "Ii vom stimula pe angajati sa-si faca treaba, pentru ca sunt reclamatii de la diversi cetateni nemultumiti, insa e greu sa dai dreptate uneia dintre parti. Orice reclamatie va putea fi probata cu imaginile filmate, daca e cazul", a declarat primarul Gheorghe Falca. Sistemul de supraveghere va costa peste 150 de milioane de lei.

Gorj - Jonathan Scheele verifica proiectele SAPARD

Seful Delegatiei Europene in Romania, Jonathan Scheele (foto), viziteaza judetul Gorj pentru a verifica stadiul lucrarilor proiectelor SAPARD. El va sta doua zile in acest judet si va ajunge in localitatile in care au fost castigate proiectele. Ieri, Scheele s-a deplasat in localitatea Novaci pentru a vizita o fabrica de lapte modernizata cu fondurile europene si in Bumbesti-Pitic, unde se modernizeaza un drum comunal. Din Gorj, Scheele va pleca in judetul Caras-Severin. (Gabriela Mladin)

EDITIA a II-a

Bucuresti - Baiatul lui Dan Iosif, retinut pentru trafic de droguri

Eduard Dan, fiul nelegitim al consilierului prezidential Dan Iosif, a fost retinut acum doua zile cand incerca sa paraseasca tara. Conform Pro TV, Eduard Dan fusese dat in urmarire pentru trafic de droguri, in urma unei actiuni desfasurata de politie in urma cu doua saptamani, soldata cu patru arestari. Reteaua din care facea parte Eduard Dan actiona in Floreasca. Dan Iosif a fost contactat de Pro TV, pentru care a declarat ca nu va interveni in favoarea fiului sau, care trebuie sa raspunda pentru faptele sale. (Lucian Mihai)
×
Subiecte în articol: observator romania