x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 27 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 27 septembrie 2004

27 Sep 2004   •   00:00

Cea mai frumoasa vaca

Cea mai frumoasa vaca de la expozitia de taurine de la Ciceu-Mihaiesti s-a ales cu un premiu de 800.000 de lei. Fiecare crescator participant a primit un premiu in valoare de 200.000 de lei. La expozitia din Bistrita-Nasaud au participat 45 de crescatori de taurine cu 51 de vite.

Urmarit - Crisan senior are loc rezervat in celula

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, a facut cunoscut faptul ca si tatal lui Alexandru Crisan are emisa ordonanta de retinere pentru aceleasi infractiuni pe care le-a comis si fiul sau. Politistii au misiunea de a-l gasi pe senior, care a disparut, si sa il aduca la Tg. Jiu. Semnatura seniorului Alexandru Crisan apare pe cecurile fara acoperire care au dus si la arestarea juniorului. (Gabriela Mladin)

Constanta - Monument istoric distrus de buldozere

Mai multe buldozere au distrus aproape complet sambata un val de pamant din secolele IX-X, considerat monument istoric, situat in apropierea municipiului Constanta. Valul de pamant este cuprins pe lista patrimoniului national, spun arheologii constanteni. Pana la sosirea cercetatorilor, care au blocat continuarea lucrarilor, buldozerele au reusit sa sape peste 30 de metri patrati in malul cu vechime istorica. Monumentul istoric, situat la iesirea din Constanta spre localitatea Valul lui Traian, era folosit impotriva atacurilor popoarelor migratoare. (Mariana Craciun)

Din 2007 - Camere video, in intersectiile din Capitala

Noul sistem de management al traficului in Capitala va fi terminat abia in 2007. Marea majoritate a intersectiilor vor fi supravegheate cu ajutorul unor camere video. Licitatia pentru noul sistem de management a fost castigata de un consortiu romano-britanic, iar valoarea contractului este de 28 de milioane de euro. (Monica Andrei)

Dupa sase luni - Bricul Mircea s-a intors din voiaj

Nava-scoala "Mircea" a acostat sambata in dana militara a Portului Constanta dupa un voiaj care a durat aproape sase luni. Comandantul marsului, contraamiral de flotila Petrica Stoica, a declarat ca este cel de-al doilea voiaj de lunga durata cu nava-scoala "Mircea" care a participat la o regata de veliere mari care s-a desfasurat pe coasta de est a SUA si Canadei. (Mariana Craciun)

Raportul de tara - Emma Nicholson spune ca vom fi evaluati pozitiv

Fostul raportor al Parlamentului European pentru Romania, baroana Emma Nicholson, anticipeaza drept favorabil raportul de tara pentru Romania, pe care Comisia Europeana il va face public in octombrie. Potrivit unui comunicat remis de biroul de presa al europarlamentarului britanic, Emma Nicholson spune ca a primit cu bucurie "vestea despre un potential raport pozitiv" care va ajuta Romania sa incheie negocierile pana la sfarsitul anului. Surse citate de publicatia Time sustin ca raportul se va concentra asupra problemelor presei din Romania si a ingradirii libertatii jurnalistilor. (Irina Cristea)

Proiectul Belene - Romania vrea date despre centrala bulgarilor

Bulgaria s-a angajat sa puna la dispozitia autoritatilor romane o serie de date suplimentare legate de proiectul centralei nucleare de la Belene. Documentele vor sosi la cererea expresa a Bucurestiului, ingrijorat de pericolul pe care centrala, care va fi situata aproape de Dunare, il va reprezenta pentru intreaga zona. Partea romana vrea sa stie ce tehnologie va fi folosita la Belene, precum si numele firmei care o va furniza. Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat se pare ca bulgarii vor alege pentru reactoarele nucleare echipamente de tip rusesc si nu canadian, ca la centrala de la Cernavoda. (Irina Cristea)

Amenda - Nick ex-N&D a agresat un sofer de ambulanta

Dupa o petrecere la Husi, unde fusese chemat sa cante sambata, Nicolae Marin, cunoscut sub numele de Nick de la N&D, a fost amendat cu 6 milioane de lei pentru tulburarea linistii publice. Cantaretul si bodyguard-ul sau au refuzat sa-si mute masina din fata Serviciului de Ambulanta Husi la rugamintea echipajului de salvare, care pleca cu un pacient spre Iasi. Mai mult, cei doi i-au injurat si au sarit sa-i bata pe cei de la Salvare. Politistii i-au amendat pe scandalagiii aflati in stare de ebrietate, dupa cum a declarat comisarul-sef Stefan Tataru, adjunctul comandantului Politiei Husi. Nick a refuzat sa comenteze scandalul in care a fost implicat.

Loto - Un jucator a castigat 340 de milioane la "Noroc"

Premiul de la categoria I a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 33.871.096.000 lei, s-a reportat din nou. Numerele extrase au fost: 8, 36, 37, 11, 29 si 48, iar fondul de castiguri a insumat 43.508.084.800 lei. La categoria a II-a, 12 persoane au castigat 334.617.666 lei, iar la a III-a, 916 jucatori s-au ales cu 6.137.092 lei. In cadrul tragerii "Noroc", un singur norocos a castigat 339.907.500 lei, la a II-a categorie, iar la a III-a, cinci participanti au luat 35.241.840 lei. Numerele extrase au fost 1, 2, 8, 5, 0, 7 si 9, iar fondul de castiguri a totalizat 3.989.392.300 lei. La prima categorie, premiul in valoare de 483.009.900 s-a reportat pentru duminica viitoare. (Dana Purgaru)

Semnal - Trei morti din cauza unui bacil luat din spital

La Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni din Bucuresti au decedat trei pacienti, cauza probabila fiind contaminarea cu bacilul piocianic, luat din spital. Intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii se precizeaza ca intre 10 si 31 august in cazul a cinci pacienti internati in acest spital pentru afectiuni ale coloanei vertebrale s-au efecutat o serie de interventii in urma carora li s-a descoperit meningita cu bacilul piocianic. Trei dintre acesti pacienti, cu varste intre 31 si 51 de ani, au decedat din cauza meningitei. Ministrul Ovidiu Branzan a solicitat efectuarea de urgenta a unei anchete epidemiologice.
×
Subiecte în articol: observator romania