x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

10 Feb 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Guvernul, pichetat pentru Teo Peter

Sediul Guvernului a fost pichetat ieri de aproape 100 de sindicalisti din Cartel Alfa, care au cerut revizuirea acordului prin care se ofera imunitate militarilor americani aflati in Romania. La manifestare au participat si cativa artisti, desi isi anuntasera prezenta peste 100. "Teo Peter a fost colegul nostru si ar fi trebuit sa fim cu totii aici, o ora, pentru a-i cinsti memoria", a spus liderul sindical al artistilor, Mihaela Mihai.

Viteza mai mare pe DN 1

Limita de viteza impusa autoturismelor care circula pe tronsonul cuprins intre Bucuresti si Brasov a fost marita in interiorul localitatilor, de la 50 la 70 de kilometri la ora. Restrictia ramane valabila insa in localitatea Posada si pe sectorul de drum din zona Timisului de Sus. (Radu Crivat)

CRP - Rosca Stanescu nu mai e in Consiliu

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a comunicat ieri ca ia act de retragerea lui Sorin Rosca Stanescu din pozitia de reprezentant al ziarului Ziua in consiliu pana cand situatia sa in dosarul Rompetrol va fi clarificata. Comunicatul precizeaza si punctul de vedere al lui Rosca Stanescu, care spune ca nu doreste ca adversarii CRP sa se foloseasca de calitatea sa de invinuit pentru a-si justifica atacurile. Noul reprezentant al ziarului Ziua in conducerea CRP este Adrian Patrusca.

Dosarul FNA - Vlas il apara pe Sorin Ovidiu Vantu

Sorin Ovidiu Vantu nu va mai fi audiat in dosarul privind prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA), au decis ieri magistratii Tribunalului Bucuresti. Si asta pentru ca singurul inculpat in acest caz, Ioana Maria Vlas, i-a luat apararea lui Vantu, spunand ca el nu a avut un rol principal in caderea fondului. Vlas a revenit asupra declaratiilor initiale, in care ceruse citarea lui Vantu, pe care il considera drept principalul responsabil in prabusirea FNI si FNA.

Neintelegeri - Profesorii ameninta cu noi proteste

Liderii sindicatelor din educatie si asociatiile studentesti si-au exprimat nemultumirea fata de nerespectarea de Ministerul Educatiei a prevederilor din protocolul incheiat dupa greva din 2005. "Proiectele trebuia elaborate in cadrul unei comisii comune", a spus Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Comisia nu a fost constituita, iar daca angajamentele din protocol nu vor fi respectate, profesorii anunta ca vor protesta din nou. (Eugenia Mihalcea)

Acuzatie - Sorin Oprescu, discriminator

Deputatul PNL Sorin Paveliu il acuza pe Sorin Oprescu ca i-a discriminat sotia, medic primar endocrinolog, cand a dispus mutarea acesteia din Spitalul Universitar de Urgenta in policlinica spitalului. "Prima masura adoptata de reinstauratul director al SUUB a fost sa dispuna mutarea sotiei mele din spital in policlinica", se arata intr-o declaratie de presa a lui Paveliu. Deputatul PNL a catalogat gestul lui Sorin Oprescu "un mic abuz de putere".

Gaze - Preturi triple dupa aderare

Pretul gazelor naturale s-ar putea tripla dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, potrivit directorului general adjunct al Distrigaz Nord, Achim Saul, citat de Mediafax. "Va trebui sa facem ceva pentru a proteja clientii, care nu isi vor putea permite aceste preturi", a mai spus Saul, aratand ca, in negocierile de aderare, Romania s-a angajat sa scumpeasca gazele autohtone de la 115 la 270 dolari/1.000 mc. (A.N. Ionescu)

Proiect parafat - Contract pentru Aeroportul Brasov

Reprezentantii companiei INTELCAN din Canada, impreuna cu sefii Consiliilor Judetene din Brasov, Covasna si Harghita, cei ai Primariei Brasov si ai Primariei Ghimbav au semnat ieri actul constitutiv al societatii de administrare a aeroportului care va fi construit la Ghimbav. Aeroportul va avea capacitatea de tranzit pentru 1 milion de pasageri in primul an, urmand sa se creeze circa 350 de locuri de munca. (Libiu Mateescu)

Agresiune - Edmond Deda, talharit

Cunoscutul compozitor si mizician Edmond Deda a fost talharit, in urma cu doua zile, de doua persoane necunoscute. In tip ce compozitorul se afla cu sotia sa, Gabriela, in locuinta personala, doi indivizi, care au pretins ca sunt angajati ai SC Electrica, au patruns in imobil. Cei doi au imobilizat-o pe sotia compozitorului, l-au amenintat pe acesta cu un cutit si au sustras suma de 2.000 lei. (Radu Crivat)

Teatru - Nominalizarile la Premiile UNITER

Spectacolele "Inima de caine" (TNB) si "Woyzeck" (Teatrul Maghiar de Stat Cluj) au obtinut cele mai multe nominalizari la Gala Premiilor UNITER. "Inima de caine", in regia lui Yuriy Kordonskiy, concureaza la premiul pentru cel mai bun spectacol, dar si pentru cel mai bun actor in rol principal, datorita interpretarilor lui Marius Manole si Victor Rebengiuc. "Woyzeck" este si el nominalizat pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna actrita in rol principal (Kezdi Imola) si cel mai bun actor in rol secundar (Hathazi Andras). (S. S. Eduard)

Suspendare - Fara discriminari intre functionari

Guvernul a decis ieri sa suspende pana la sfarsitul anului aplicarea Legii privind statutul functionarului public parlamentar. Aceasta decizie a fost luata deoarece respectiva lege prevedea o serie de avantaje, putand crea discriminari fata de restul functionarilor publici. Mai mult, implicatiile financiare suplimentare nu puteau fi sustinute de buget. (Florina Zainescu)

Bucuresti - Patru judecatorii, evacuate

O cladire din centrul Capitalei, in care functioneaza judecatoriile a patru sectoare, a fost evacuata ieri dupa-amiaza, din cauza unei amenintari cu bomba. Fortele de ordine au evacuat imobilul si au facut un cordon de securitate, blocand Strada Stavropoleos. La ora inchiderii editiei, pirotehnistii inca verificau cladirea.
×
Subiecte în articol: sorin observator