x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

20 Dec 2005   •   00:00

Patriarhul Teoctist a participat ieri la Palatul Patriarhiei la "Serbarea Colinda Sfanta din Sufletul Copiilor la Nasterea Domnului".

Iantu pleaca de la Prima


Dupa mai bine de cinci ani, Virgil Iantu paraseste Prima TV. Carismaticul prezentator va inceta orice colaborare cu Prima de la 1 ianuarie 2006. "Plec pentru ca drumul ales de Prima TV nu este cel pe care vreau eu sa merg, politica postului nu este si politica mea", a argumentat Iantu. (Cristina Ologeanu)


Colindatori la Patriarhie


Patriarhul Teoctist a participat ieri la Palatul Patriarhiei la "Serbarea Colinda Sfanta din Sufletul Copiilor la Nasterea Domnului". Alaturi de premierul Tariceanu, Teoctist a asistat si la un concert de colinde sustinut de un grup de copii.

Iasi - Pacient violent evadat din spital


Un pacient extrem de violent a fugit sambata seara de la Spitalul de Psihiatrie "Padureni" - Grajduri. Desi a disparut de trei zile, oamenii legii nu au dat inca de el. Dobrin Catalin Capmarea fost internat pentru "furt, distrugere si port ilegal de obiect taios". (Mirela Cimpoi)

Despagubiri - Greseala sefului DNA ajunge la CEDO


Fostul director al Regionalei de Drumuri si Poduri Cluj, Liviu Ciupe, vrea sa se adreseze CEDO pentru ca este nemultumit de cele 1,3 miliarde de lei acordate de justitia romana ca despagubiri pentru cele patru luni de inchisoare executate pe nedrept. Ciupe a primit despagubiri pentru prejudiciul suferit prin incarcerarea sa din ’99, decisa de actualul sef al DNA, Daniel Morar.

Circul Globus - Cadouri de la UTI


Cu ocazia Sarbatorilor de iarna, Grupul UTI a oferit copiilor angajatilor UTI o seara magica la circ. La initiativa managementului Grupului UTI, vineri, 16 decembrie, ora 18:00, Circul Globus a organizat o reprezentatie speciala a spectacolului "Castelul de Clestar", la care vor participa copiii angajatilor Uti insotiti de parinti si prieteni.

Opinie - In Decembrie ’89 nu au fost teroristi


Toate evenimentele din Decembrie 1989 din Romania au fost dirijate din Bucuresti, apreciaza seful anchetatorilor in dosarul Revolutiei, generalul Dan Voinea. Acesta a declarat ieri ca la 22 decembrie 1989, in urma unei diversiuni, s-a indus, in fals, ideea existentei teroristilor.

Ramnicu-Sarat - Bataie in scoala ascunsa de director


Un elev de clasa a XI-a de la Colegiul National "Alexandru Vlahuta" din Ramnicu-Sarat a fost batut in curtea scolii, saptamana trecuta, de catre doi colegi. Directorul unitatii, Constanta Paslaru, nu a raportat incidentul, iar conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a aflat despre agresiune de la ziaristi. Baiatul a stat internat in spital trei zile. Politistii au confirmat agresiunea si au amendat batausii cu cate un milion de lei.

PNL-PD - Fuziune dupa 2007


PD a preluat tema fuziunii cu PNL, relansata duminica de seful statului, promitand ca in Alianta sa se discute "jaloanele unui calendar", dupa cum a declarat liderul PD, Emil Boc. In sedinta conducerii PNL, liderii liberali au cazut de acord ca mai intai sa armonizeze pozitiile intre cele doua partide si abia apoi sa discute de fuziune, un termen realist fiind anul 2007. Tariceanu a discutat cu Basescu despre fuziune si in avion, pe drum spre Sankt Petersburg. (M.I., O.S.)

Timisoara - Cozma la comisia de eliberari


Posibila eliberare conditionata a lui Miron Cozma va intra astazi in discutia comisiei de specialitate, organizata la penitenciarul "Popa Sapca" din Timisoara. Specialistii vor verifica daca fostul lider al minerilor indeplineste toate conditiile cerute de lege pentru a iesi din inchisoare inainte de epuizarea condamnarii. Daca raspunsul comisiei va fi favorabil, dosarul va fi inaintat in cateva zile judecatoriei pentru discutarea eliberarii. (Carmen Plesa)

Calan - Negocieri blocate de sindicalisti


Primarul din Calan, lichidatorul societatii AMIDIP si cativa lideri de sindicat au fost blocati ieri cateva ore intr-o incapere a Casei de Cultura din oras de aproximativ 70 dintre salariatii disponibilizati ai intreprinderii. Delegatia purta negocieri privind situatia sindicalistilor, nemultumiti ca nu li se ofera alte locuri de munca si ca nu beneficiaza de plati compensatorii.

Pentru alesi - Cazare de 2 milioane pe zi


Deputatii care nu au domiciliul stabil in Bucuresti vor avea anul viitor de ales intre Hotel Bucuresti si Hotel Monte-Nelly, dupa cum a decis ieri conducerea Camerei. Tarifele de cazare pentru deputati pe anul 2006 sa fie de 110 lei noi pe zi pentru o camera cu un pat, 211 lei noi pentru o camera dubla si 287 lei noi pentru alesii care opteaza pentru un apartament. (Carmen Vintila)

O veste "minunata" - S-au scumpit medicamentele


Din 16 decembrie majoritatea medicamentelor s-au scumpit, din cauza fluctuatiei raportului dintre leu, dolar si euro. Profesorul doctor Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului National al Farmacistilor, precizeaza ca "este o reactualizare a preturilor, pe care evident populatia o resimte ca pe o scumpire".

Senat - S-a adoptat un nou Cod Vamal


Senatorii au adoptat ieri Codul Vamal, dupa ce liderii grupurilor parlamentare au convenit sa reia votul asupra acestui proiect de lege care cazuse, anterior, la vot in aceasta Camera legislativa. Adoptat cu 102 voturi "pentru" si un vot "impotriva". Actul normativ prevede, printre altele, posibilitatea declararii verbale a marfurilor, daca valoarea in vama a acestora nu depaseste un anumit plafon.

Opinie - In Decembrie ’89 nu au fost teroristi


Toate evenimentele din Decembrie 1989 din Romania au fost dirijate din Bucuresti, apreciaza seful anchetatorilor in dosarul Revolutiei, generalul Dan Voinea. Acesta a declarat ieri ca la 22 decembrie 1989, in urma unei diversiuni, s-a indus, in fals, ideea existentei teroristilor.
×
Subiecte în articol: observator decembrie