x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

19 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Ministrul Apararii Nationale Teodor Atanasiu a imbracat la sfarsitul saptamanii trecute costumul lui Mos Craciun. El a impartit cadouri orfanilor de la Casa de Copii din localitatea Vingard, judetul Alba. "Mosul" Atanasiu a oferit si jurnalistilor diplome, dulciuri si sampanie.

Ministrul Apararii, costumat in Mos Craciun

Ministrul Apararii Nationale Teodor Atanasiu a imbracat la sfarsitul saptamanii trecute costumul lui Mos Craciun. El a impartit cadouri orfanilor de la Casa de Copii din localitatea Vingard, judetul Alba. "Mosul" Atanasiu a oferit si jurnalistilor diplome, dulciuri si sampanie. (Lucian Dobrater)

Alt cutremur in Vrancea

Alt cutremur de pamant a avut loc, ieri, la ora 17:09 in zona Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, dar nu a fost resimtit la Bucuresti. Miscarea de pamant s-a produs la o adancime medie de 90 de kilometri.

Expozitie - Daruri de Craciun

Pentru toti iubitorii traditiilor populare romanesti, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" a adunat artisti si mesteri populari, sambata si duminica, la Palatul Parlamentului din Capitala pentru a le oferi cele mai frumoase cadouri de Craciun. Cu exponate de la ornamente pentru brad lucrate manual, margele de toate culorile si formele pana la costume traditionale romanesti, organizatorii acestui eveniment au incercat sa ne reaminteasca obiceiurile si traditiile de Craciun. (Loreta Popa)

Negocieri esuate - Amenintari cu arma pentru un brad

Un barbat care incercase, fara succes, sa negocieze un pret mai mic pentru un brad de Craciun a scos un pistol si i-a amenintat pe comerciantii din zona. Incidentul s-a petrecut sambata seara, in Piata Ramnicu-Sarat din Bucuresti. Barbatul, agent de paza la o firma privata, a fost imobilizat de politisti. El este cercetat in stare de libertate pentru port ilegal de arma.

Viscol - Trafic blocat in Pasul Tihuta

Pasul Tihuta din judetul Bistrita Nasaud, care face legatura intre Moldova si Transilvania, a fost blocat timp de aproape 24 de ore din cauza viscolului si a ninsorii abundente. Circulatia a fost reluata sambata seara, iar restrictiile au fost ridicate complet abia ieri. Traficul este in continuare monitorizat de un echipaj al Politiei dupa ce un tir cu probleme la motor a ramas blocat.

Aniversare - Petrecere UTI

Joi, 15 decembrie 2005, grupul de firme UTI a organizat la Hotelul Crowne Plaza petrecerea de Craciun, prilej de sarbatorire a 15 ani de existenta a grupului si a unui nou inceput marcat de preluarea a 30% din actiunile UTI Grup de fondul de investitii AIG. Clienti, parteneri de afaceri si angajati ai grupului UTI au sarbatorit impreuna Sfintele Sarbatori de Craciun, realizarile si implinirile ultimilor 15 ani Programul oferit a fost alcatuit din recitaluri electrizante, sustinute de artisti de marca: Voltaj, Class si Maria Buza. Mos Craciun a fost prezent la petrecere cu sacul plin de glume si de cadouri.

Anticoruptie - Fosti sefi SRI arestati pentru mita

Fostul sef al Sectiei de Informatii Prahova din cadrul SRI si fostul prim-adjunct al institutiei au fost arestati pentru 29 de zile sub acuzatia de coruptie. Potrivit anchetatorilor militari, Corneliu Paltanea si Daniel Bucur ar fi primit in perioada 1993-2001 spagi in valoare de 15 miliarde de lei vechi pentru a bloca informatii legate de afaceri petroliere ilegale desfasurate la Rafinaria Astra Ploiesti. De asemenea, ei sunt acuzati ca ar fi participat alaturi de gruparea infractionala la sustragerea a 340 de tone de combustibil. (M. Pasa)

Mangalia - Port inchis din cauza vremii

Portul Mangalia a fost inchis ieri-dimineata din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a vizibilitatii reduse. Porturile Constanta, Constanta Sud-Agigea erau operationale ieri dupa-amiaza, dar activitatea s-a desfasurat cu dificultate din cauza vizibilitatii reduse, sub o mila marina, si a ninsorii. Si pe Canalul Dunare-Marea Neagra traficul fluvial s-a defasurat cu greutate din aceleasi motive. (Mariana Craciun)

Loto 6/49 - Report de trei milioane de euro

Nici unul dintre jucatorii care si-au incercat norocul la ultima tragere Loto 6/49 din acest an nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase, reportul fiind de trei milioane de euro. Aceasta a fost a zecea saptamana consecutiva fara castigator la categoria I. Numerele extrase au fost 15, 36, 37, 1, 47, 17. La categoria a doua au existat 38 de castigatori care vor primi cate un autoturism Dacia Logan. La Noroc au existat doi castigatori la categoria I, care vor primi cate 448.402 lei. Numerele extrase au fost 7, 0, 1, 8, 0, 3, 2. (Radu Crivat)

Arad - Tramvai de Sarbatori

Un tramvai decorat pentru Sarbatorile de iarna, condus chiar de Mos Craciun, a fost pus in circulatie de Compania de Transport Public din Arad. Potrivit lui Petru Cuvineanu, director executiv adjunct al CTP Arad, tramvaiul va circula pana dupa Anul Nou, timp in care mii de copii sunt asteptati sa faca plimbari in compania Mosului.
×
Subiecte în articol: craciun observator