x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 6 iulie 2004

Romania in 5 minute - 6 iulie 2004

06 Iul 2004   •   00:00

Patrule in bermude

Jandarmi imbracati in tricouri, bermude si sandale vegheaza de sambata la siguranta turistilor in incinta strandurilor din statiunile Baile Felix si Baile "1 Mai". Turistii sunt multumiti ca pot intra linistiti in apa, fara a purta grija lucrurilor lasate pe patura.

Patronate - ACPR, membru in structurile europene

Romania a fost primita in structurile patronale europene prin Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), care a devenit, de la 1 iulie, membru al Uniunii Confederatiilor Industriasilor si Angajatorilor din Europa. ACPR , condusa de George Copos, reuneste unele dintre cele mai importante asociatii patronale din tara. Infiintata in luna aprilie a acestui an, din fosta Confederatie a Patronatului Roman, ACPR are ca membri fondatori Confederatia Patronala a Industriilor, Serviciilor si Comertului din Romania, Confederatia Patronala a Industriilor din Romania, Asociatia Romana a Bancilor, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si Initiativa Europeana a Mediului de Afaceri.

Drame - Un director BNR si un consilier local s-au sinucis

Directorul general al sucursalei Brasov a Bancii Nationale Romane, Alexandru Boriceanu, s-a sinucis ieri aruncandu-se de la etajul al treilea al blocului in care locuia soacra sa. Surse din cadrul BNR au confirmat ca directorul avea probleme medicale. Potrivit acestora, el nu era implicat in afaceri si nu avea probleme financiare. Un consilier local PRM din comuna gorjeana Saulesti s-a sinucis, la sfarsitul saptamanii trecute, aruncandu-se in fata unui tren. Potrivit primarului localitatii Saulesti, Constantin Draghici, in ultima perioada consilierul se plangea de o stare de oboseala pe care nu si-o putea explica. (E.M.)

TVR 2 - Irina Radu, director interimar

Irina Radu, directorul departamentului Evenimente Speciale, va coordona pana la 31 iulie si activitatea postului TVR 2. In acest timp, Irina Radu se va ocupa si de organizarea festivalului international Cerbul de Aur, al carui director este. Ocuparea postului de director TVR 2 (ramas vacant dupa plecarea Jeanei Gheorghiu) se va face conform legislatiei in vigoare. Jeana Gheorghiu a iesit la pensie inca din decembrie 2003, data de la care a condus interimar TVR 2 pana la data de 30 iunie 2004. (Sebastian S. Eduard)

Arges - Zece copii raniti dupa ruperea unui tobogan

Zece copii au cazut duminica de la o inaltime de 6 metri, dupa ce toboganul bazinului in aer liber din Pitesti s-a rupt sub greutatea lor, informeaza Rompres. Copiii au suferit rani usoare. Directorul bazinului, seful ADP Pitesti, Doru Iliescu, a declarat ca s-a rupt fibra de sticla din care era confectionat toboganul in momentul in care mai multi copii au vrut sa faca "trenuletul". "Nu o sa-l mai dam spre folosire, ca e destul de vechi. Dar nici nu ne permitem sa luam altul", a declarat Iliescu. (Elly Cristea)

Litoral - Captura de hoti "estivali"

O patrula din cadrul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Targu-Mures - care executa misiuni de ordine publica in statiunea Costinesti - a prins duminica un grup de infractori "specializati" in furtul de telefoane mobile, aparate de foto si radio portabile. Cei cinci - cu varste cuprinse intre 14 si 26 de ani - sunt din Vaslui si venisera pe Litoral in "cautare" de obiecte nesupravegheate care puteau fi "valorificate" usor. O parte din bunurile sustrase au fost restituite pagubasilor, iar banda de hoti a fost "condusa" la sediul Politiei din Costinesti pentru continuarea cercetarilor.

Avertisment - Romania, paradisul traficantilor de droguri

Publicatia italiana Panorama lanseaza un avertisment impotriva pericolului reprezentat de Romania, "una dintre principalele tari de tranzit din Europa de Est spre Europa Occidentala". Panorama scrie ca doar in primele trei luni ale acestui an, la Vama Giurgiu au fost confiscate 5 kilograme de opium, 3 de heroina, si 230 de substante care servesc la rafinarea drogurilor, cam 10% din drogurile tranzitate prin Romania. Tara noastra a devenit "narcolandia", tara drogurilor, paradisul celor care vor sa strecoare droguri in Europa, in pantofi, in recipiente speciale sau in rezervorul de benzina, venind dinspre Turcia, Bulgaria, Ucraina. (Ana Ilie)

Infiintare - Anticoruptia a devenit divizie

Ministrul Administratiei si Internelor (MAI), Marian Saniuta, a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute infiintarea Diviziunii Anticoruptie si Standarde Profesionale. Aceasta va functiona incepand cu 30 septembrie 2004 in cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din MAI cu sprijinul politistilor sub acoperire si al altor cadre MAI. Seful DGIPI, Virgil Ardelean, a sustinut ca va cere procurorului general al Parchetului National Anticoruptie formarea unui corp de procurori care sa lucreze exclusiv cu noua directie. Totodata va fi deschisa o linie telefonica confidentiala, unde oamenii pot semnala fapte de coruptie din randul angajatilor MAI. (Eduard Pascu)

Servicii - BCR a lansat Info BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat ieri serviciul Info BCR, prin intermediul caruia populatia poate solicita, telefonic, informatii despre produsele de creditare, carduri, dobanzile la depozite si certificate de depozit cu discount, reteaua de unitati si ATM-uri, cursul valutar practicat de casele de schimb ale bancii. Numarul noului serviciu este 08010801227 si functioneaza de luni pana vineri intre orele 8:00 si 20:00, iar sambata, intre 8:00 - 12:30 si poate fi apelat numai in reteaua RomTelecom.

Ramnicu-Valcea - "Demolatorul"

Noul primar al municipiului Ramnicu-Valcea, Mircea Gutau (PD), este hotarat sa preia modelul de edil promovat de seful sau Traian Basescu. Inca din cea de-a doua zi de cand a fost validat in aceasta functie, primarul Gutau a declarat ca vrea sa distruga toate constructiile ilegale din oras, indiferent cui apartin acestea. "Voi rade toate dughenele care strica fata municipiului", declara edilul. Gutau si-a castigat in timpul mandatului de viceprimar, pe care l-a detinut pana in iunie anul acesta, porecla de "Demolatorul". Anul trecut, el a demolat toate garajele amplasate ilegal. (Octavian Herta)

EDITIA a II-a

Accident - Un microbuz cu romani s-a rasturnat in Austria

Un microbuz cu 15 romani la bord s-a rasturnat duminica in vestul Austriei, la 100 de kilometri de Viena. Noua dintre pasageri au fost internati in spital, iar restul tratati pentru leziuni usoare si externati ulterior. Patru dintre romani se aflau, ieri, in stare foarte grava, au anuntat autoritatile de la Bucuresti. Microbuzul, care apartine unei firme din Iasi, se intorcea de la Roma. La intrarea in Austria a parasit carosabilul, a trecut peste un parapet si s-a oprit intr-un copac. Anchetatorii nu exclud varianta ca soferul sa fi adormit la volan. Patronul companiei iesene a promis ca societatea va acoperi cheltuielile pentru transportul in tara al pasagerilor. (Anca Aldea)

Epidemie - Inca un suspect de antrax la Constanta

Medicii constanteni au depistat inca un suspect de antrax. Ieri s-a confirmat existenta a trei cazuri de antrax cutanat. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica, dr. Mihaela Dinisov, a declarat ca in prezent se asteapta rezultatele analizelor pentru cel de-al patrulea caz. Doctorul Dinisov a mai spus ca au fost depistate 25 de persoane, cinci copii si 20 de adulti, care au intrat in contact cu persoanele bolnave si carora li se administreaza in continuare tratament profilactic. Saptamana trecuta a fost instituita carantina de gradul II in zona Lipnita, dupa ce s-a descoperit o vaca bolnava de antrax, intr-o gospodarie din satul Carvan, din judetul Constanta. (Mediafax)

Mamaia - Sanctiuni pentru politisti

Administratorul hotelului Histria din Mamaia, George Vergiliu Bosanceanu, a fost amendat de Politia din Mamaia cu 20 de milioane de lei pentru nereguli in actele unitatii. Potrivit politistilor, el nu avea completate fise de cazare pentru turisti. Concomitent, IPJ Constanta a sanctionat, cu 15 la suta pe o perioada de trei luni, doi politisti pentru ca nu s-au implicat in aplanarea scandalului din hotel. Vineri, inspectorii Autoritatii Nationale de Turism (ANT) si mai multi ziaristi au fost agresati verbal si fizic de George Bosanceanu, care a impiedicat efectuarea unui control
×
Subiecte în articol: observator romania