x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - Dosarul Banca Agricola, la DNA

Romania in 5 minute - Dosarul Banca Agricola, la DNA

09 Feb 2007   •   00:00
12:44 - CARANTINA
LEGE.Plenul Senatului a respins proiectul de lege initiat de Nati Meir privind gratierea unor pedepse si inlaturarea unor sanctiuni.
DAMBOVITA. Autoritatea de Sanatate Publica a instituit carantina in toate spitalele din judet, dupa confirmarea a cinci cazuri de gripa.
12:49 - LITORAL
PROIECT. Primarul comunei constantene Limanu, Nicolae Urdea, a declarat ca vrea sa construiasca o pista pentru biciclisti si o alee de promenada de 5 kilometri, din localitatea 2 Mai pana la granita cu Bulgaria. Proiectul prevede atragerea de fonduri europene nerambursabile de 500.000 de euro.
CERERE. Deputatul PSD Ion Stan a solicitat intr-o declaratie politica demisia premierului Calin Popescu Tariceanu, ca solutie "sigura" pentru deblocarea actualei crize politice, sustinand totodata ca se impune formarea unui Executiv alcatuit din tehnocrati.

TURCENI - Directori trimisi in judecata
Procurorii anticoruptie din cadrul Biroului Teritorial Targu-Jiu i-au trimis in judecata pe directorul general al complexului energetic Turceni, Nicolae Simionescu, pe directorul comercial Dan Gavrilescu si pe cel economic, Gabriel Bigu. Ei sunt acuzati de o frauda de 5 milioane de euro, in urma atribuirii nelegale a unor contracte de transport de carbune. Alti doi functionari, Vasile Boca si Ovidiu Balacescu, vor fi si ei judecati la Tribunalul Gorj. Potrivit DNA, au fost avantajate trei firme: Elmeron Construct Tg. Jiu, SC A si RAL & MARA SRL Drobeta si SC CFR SSVM SA Bucuresti. (V. Fotache)

ANCHETA - Dosarul Banca Agricola, la DNA
La doua zile dupa ce Traian Basescu a declarat la bilantul DNA ca dosare vechi cum ar fi Bancorex, Banca Agricola si Tigareta II ar trebui redeschise, sfatul presedintelui devine realitate. Procurorul general Codruta Kövesi a anuntat ca dosarul Banca Agricola a fost trimis procurorilor anticoruptie. Kövesi sustine ca ancheta in care este vizat si Sorin Ovidiu Vantu a fost declinata din ianuarie la DNA, tinandu-se cont de faptele de coruptie ce ar reiesi din actele de urmarire penala si de prejudiciu. Procurorul general neaga ca ar face ce spune presedintele. (Mediafax)

OLT - Alro da bani pentru casa prefectului
Alro Slatina a oferit 100.000 de lei ca sponsorizare cu destinatie speciala administratiei slatinene, pentru a reabilita locuinta de serviciu a prefectului de Olt. Primarul Darius Valcov a facut aceasta declaratie dupa sedinta in care s-a aprobat finantarea de la buget cu 160.000 de lei a lucrarilor la imobil. Directorul general al Alro, Gheorghe Dobra, sustine ca sponsorizarea face parte din programele de responsabilitate sociala pe care societatea le desfasoara, in calitate de cel mai mare investitor din Slatina. (NewsIn)

DECIZIE - Acuzatii in dosarul Sofert, eliberati
Curtea de Apel Bucuresti a hotarat aseara eliberarea celor trei persoane acuzate de coruptie in procesul de vanzare a activelor Sofert Bacau. Dan Dimitrie Hauca - reprezentant AVAS in Bacau si Vrancea, Alexandru Ciprian Rusu - consilier juridic si Vasile Dumbrava - cadru didactic la Univ. "George Bacovia", sunt acuzati ca ar fi primit 75.000 de euro de la administratorul unei societati comerciale din Bucuresti (care i-a denuntat ulterior) pentru rezolvarea favorabila a unei contestatii privind o licitatie, ocazionata de vanzarea activelor SC Sofert SA.

BRASOV - Inaugurare ratata la Prefectura
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a vizitat ieri in treacat Prefectura Brasov pentru a constata starea electronizarii serviciilor in aceasta institutie. Ministrul nu si-a alocat timp pentru sfintirea noii zugraveli a institutiei si nici pentru taierea panglicii tricolore, ceremonii organizate de prefectul Brasovului, Aurelian Danu, plecand grabit la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. "Maine vom fi la Sibiu, la sesiunea asociatiei primarilor din Romania", a spus Blaga, presat de timp. (Libiu Mateescu)

AVARIE - Pana de curent de proportii
Locuitorii din nordul Bucurestiului au ramas fara curent electric cateva zeci de minute ieri-dimineata, dupa ce angajatii unei societati de constructii-montaj ce efectueaza lucrari in zona, pentru Societatea Nationala Caile Ferate Romane, au rupt un cablu subteran. "Peste 200.000 de oameni din Sectorul 1, dar si din Sectorul 2 au ramas fara curent", a declarat viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu. Pentru ca avariile de acest gen sunt tot mai dese in ultima vreme, reprezentantii Municipalitatii au convocat conducerea SC Electrica la o discutie.

ALBA - Bebelus mort de pneumonie
Virozele si pneumoniile au facut prima victima in judetul Alba. O fetita de 3 luni a murit in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce a facut stop cardiorespirator pe fondul unei pneumonii netratate la timp. Micuta a fost gasita moarta chiar de mama ei, o adolescenta de 17 ani. In ultima saptamana, in judetul Alba au fost inregistrate aproape 2.000 de cazuri de viroze si pneumonii. (Lucian Dobrater)

STATISTICA - Piata calculatoarelor, in usoara crestere
Anul trecut s-au vandut pe piata romaneasca in jur de 635.000 de calculatoare, cu 6,7% mai mult decat in 2005, potrivit unui raport IDC Romania. Flamingo detine o cota de 13,1% din piata locala de calculatoare, fiind urmat de K-Tech (10,2%), Complete Electro Serv (9,6%) si HP cu 9,0% din piata. Vanzarile de computere au fost sub asteptari, industria de profil asteptandu-se la o crestere cu 20% a vanzarilor in 2006. (Alexandru Radescu)

CNA - OTV, amendat cu 50.000 de lei
Postul OTV a primit ieri amenda maxima de 50.000 de lei de la Consiliul National al Audiovizualului pentru difuzarea, in cadrul emisiunii "Senzationalele farse ale actorului Gabriel Fatu", din 6 februarie, a unor imagini pornografice. Secventele, care prezentau scene de sex real, au fost insotite de dialoguri indecente purtate de moderatorii Gabriel Fatu si Dan Diaconescu cu persoanele din imaginile incriminate. Consiliul a sanctionat cu somatie postul DDTV pentru aceeasi emisiune, difuzata in reluare a doua zi. (A.V.)

Marius Popescu/ROMPRES FOTO

CLUJ-NAPOCA. Aproximativ 200 de taximetristi au nceput un protest pe platoul din fata Salii Sporturilor fata de unele masuri impuse de Consiliul Local, dar si pentru a cere modificarea Legii taximetriei si renuntarea la taxa de prima nmatriculare. Taximetristii au parcurs n coloana traseul de la Registrul Auto RomAn la Primarie.
×
Subiecte în articol: observator banca agricola