x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în care se poate! Meseria - mamă de aur

România în care se poate! Meseria - mamă de aur

de Cristinel C. Popa    |    30 Noi 2015   •   12:03
România în care se poate! Meseria - mamă de aur

Ana Bucur este persoana ce a îngrijit singură numărul cel mai mare de copii. A ținut locul mamei pentru șapte surori și frați mai mici. Ca asistentă maternală, a avut grijă de mai bine de 20 de copii fără părinți sau abandonați. A născut o fată și a fost al doilea părinte și pentru cei șapte copii ai soțului. N-a uitat nici de cei 14 nepoți.

I-a fost greu, dar nu i-a fost rușine de această meserie, „mamă de profesie”. A avut în grijă și copii abandonați sau părăsiți de adolescente de 14 ani. „Am luat un pui de om direct de la Pediatrie, unde stătuse vreo două luni. Când am ajuns acasă, i-am făcut o baie călduță, l-am îmbrăcat în haine noi, l-am ținut mult în brațe. Pur și simplu se vedea cum îi curg lacrimi de bucurie. În instituțiile unde poposesc îi schimbă, le dau de mâncare, îi spală, și atât, prea puțin au timp să-i ia în brațe. Acasă simt afecțiunea”. Fabuloasa poveste a mamei-model Ana Bucur începe în copilăria sa.

A devenit asistent maternal în 1998, după ce văzut o ofertă în ziar. Pe lângă faptul că i-a îngrijit, i-a mai și botezat pe unii, devenind mai întâi mamă, și apoi nașă. E tristă doar că trebuie să se pensioneze, pentru că nu și-a imaginat vreodată casa goală, fără un puști alergând prin ea. „Nu pot fără copii. Când îmi ia un copil părinții săi, plâng și eu, ca și el”.

 

×