x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

23 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Paul Buciuta/

Un italian care face turul capitalelor Uniunii Europene pe motocicletă a ajuns şi la Bucureşti. Massimo Cenci a fost intămpinat ieri, la sediul Primăriei Capitalei, de viceprimarul Răzvan Murgeanu.

OASPETE. Un italian care face turul capitalelor Uniunii Europene pe motocicletă a ajuns şi la Bucureşti. Massimo Cenci a fost intămpinat ieri, la sediul Primăriei Capitalei, de viceprimarul Răzvan Murgeanu. In vărstă de 50 de ani, italianul va parcurge 50.000 de kilometri in maratonul pe care l-a inceput in luna mai la Roma şi pe care il va incheia la 21 septembrie la Praga.

BACALAUREAT. Sesiunea de toamnă a continuat ieri cu ultima probă orală, respectiv cea de limba şi literatura modernă.

MEHEDINŢI. Subprefectul Clement Gheorghe a fost eliberat din funcţie după ce a promovat concursul pentru o funcţie in ANOFM.

ACCIDENT. Traficul rutier pe DN 65 Piteşti - Slatina a fost afectat căteva ore după răsturnarea unui autotren polonez. Potrivit Centrului Infotrafic, şoferul a adormit, vehiculul s-a izbit de un capăt de pod şi s-a răsturnat in şanţ, iar remorca a blocat un sens al şoselei. Şoferul nu a fost rănit.

SUCEAVA. Intervenţiile chirurgicale programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost amănate pentru astăzi din cauza unei intreruperi programate a furnizării de apă potabilă in municipiu, in vederea devierii conductei magistrale de transport a apei.

Bucureşti - Pieton impuşcat de un şofer nervos

Un tănăr de 23 de ani, care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, a fost impuşcat aseară in Piaţa Iancului din Bucureşti de un şofer supărat. Acesta, aflat la volanul unui BMW cu număr de Italia, şi-a pierdut cumpătul in urma unei altercaţii verbale cu pietonul şi l-a impuşcat in picior cu gloanţe de cauciuc. Pietonul a fost transportat la Spitalul Sf. Pantelimon cu răni uşoare şi este in afara oricărui pericol. Autorul agresiunii este căutat de poliţişti.

BACĂU - Inşelaţi de un fals călugăr

Un ialomiţean care pretindea că este călugăr, imbrăcat in haine monahale, a fost prins de jandarmii din Bacău in timp ce cerea bani trecătorilor sub pretextul că sumele strănse vor fi folosite pentru construcţia unei mănăstiri. In urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că bărbatul de 34 de ani nu este cleric, iar banii donaţi erau folosiţi in interes personal.

DEFRIŞĂRI - Şoseaua Olteniţei rămăne fără copaci

Zilele acestea mai mulţi copaci de pe Şoseaua Olteniţei vor fi tăiaţi. Firma Euroconstruct, care se ocupă de reabilitarea carosabilului in această zonă, a obţinut aviz de la Primăria Capitalei pentru defrişare. In schimb, Euroconstruct şi-a asumat obligăţia să planteze in compensare, la toamnă, 170 de puieţi. Scopul operaţiunii este acela de a crea noi locuri de parcare. (Alina Gavrilă)

EDUCAŢIE - Medalii la Olimpiada de Informatică

Lotul olimpic de informatică al Romăniei a cucerit 4 medalii de argint la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată in aceste zile la Zagreb. Premiile au fost obţinute de Andrei Grigorean (clasa a XII-a), Cosmin Gheorghe (clasa a X-a), Bogdan-Cristian Tătăroiu (clasa a IX-a) - toţi trei din Bucureşti - şi de ieşeanul Adrian Airinei (clasa a XII-a). La concursul din acest an au participat circa 300 de elevi din peste 80 de ţări. (Alina Gavrilă)

Borşa - A furat maşina Poliţiei

Un tănăr din oraşul Borşa a furat ieri o maşină a Poliţiei chiar din faţa agenţilor, transmite Mediafax. Potrivit IPJ Maramureş, doi angajaţi ai Poliţiei oraşului Borşa şi unul al Poliţiei Comunitare Borşa au fost chemaţi să intervină intr-un conflict izbucnit intre mai multe persoane. In timp ce poliţiştii discutau cu cei implicaţi in scandal, Claudiu Mihail M., din Borşa, a intrat in maşina Poliţiei oraşului Borşa şi, profitănd de faptul că a găsit cheile in contact, a plecat cu maşina. (Magda Colgiu)

Invăţămănt - Chestionar privind examenele naţionale

Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare in Invăţămăntul Preuniversitar (CNCEIP) organizează, in perioada 21-31 august, o consultare publică privind examenele naţionale şi relaţia dintre evaluarea curentă şi examenele naţionale. Pot răspunde acestui chestionar, alături de factorii responsabili, toţi cei interesaţi să contribuie la dezbaterea publică vizănd examenele naţionale.

Chestionarul CNCEIP este disponibil la http://www.edu.ro/sondaj/ şi are patru secţiuni.

TIMIŞ - Intărzieri la incinerarea porcilor

Primarul localităţii timişene Cenei, Dana Medrea, susţine că firma Smithfield nu va reuşi să incinereze cei circa 20.000 de porci bolnavi de pestă de la ferma din comună pănă pe 28 august, data-limită impusă de Comandamentul Antiepizootic. Edilul mai susţine că Smithfield nu a finalizat incă lucrările de montare a incineratorului de mare capacitate adus special din Marea Britanie. Direcţia Sanitar Veterinară a anunţat, in schimb, pe baza unui raport primit de la Smithfield, că s-au făcut probe la incinerator şi că s-au ars deja 200 de porci. (Florina Zăinescu)

DEVA - Donatori de sănge scutiţi de impozite

Persoanele din municipiul Deva care donează sănge frecvent au fost scutite de impozitul pe clădiri şi terenuri printr-o hotărăre a Consiliului Local. Proiecte similare vor fi propuse spre aprobare autorităţilor din Hunedoara şi Petroşani. "Scutirea se aplică donatorilor de sănge care au avut cel puţin 15 donări in ultimii cinci ani", a declarat directorul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Hunedoara, dr Victoria Hălmagi. Pentru a beneficia de scutirile de impozite locale, donatorii vor trebui să obţină o adeverinţă din partea CJT Hunedoara.

×
Subiecte în articol: observator