x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

29 Oct 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Cel mai lung lanţ de prezervative din lume a fost realizat ieri pe Bulevardul Unirii din Capitală
CAMPANIE ANTI-SIDA. Cel mai lung lanţ de prezervative din lume a fost realizat ieri pe Bulevardul Unirii din Capitală. Celebrităţi şi reprezentanţii organizaţiilor din domeniul luptei anti-SIDA, dar şi sute de bucureşteni au legat peste 30.000 de prezervative, realizănd un lanţ de peste 3 kilometri. Scopul evenimentului este acela de a atrage atenţia asupra creşterii numărului de cazuri de HIV printre tinerii romăni.

14:08 - RECUPERARE
BUCEGI. Doi turişti rămaşi blocaţi sămbătă seară intr-un horn de zăpadă pe Valea Albă, in Munţii Bucegi, au fost recuperaţi. VIZITÃ.... Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, efectuează, in perioada 27-29 octombrie, o vizită oficială in Israel.


14:13 - GREFIERI
ACŢIUNE POLIŢIE. In urma acţiunii organizate de Poliţia Rutieră in cartierul Pantelimon au fost reţinute 20 de permise de conducere şi intocmite şase dosare penale pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
PREMIERÃ.... Şcoala Naţională de Grefieri organizează pentru prima oară in Romănia Conferinţa Internaţională cu tema "Statutul şi formarea profesională a grefierilor in Europa", care se va desfăşura la Bucureşti, in perioada 29-31 octombrie 2007, incepănd cu ora 9:00.



Restructurare - Disponibilizări la RA-APPS

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va fi restructurată pănă la sfărşitul anului, prin reducerea la jumătate a numărului de sucursale şi disponibilizări de personal, proporţional cu numărul de active văndute, a declarat secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, pentru Mediafax. El a mai anunţat că directorii sucursalelor cu pierderi ale Regiei au fost sancţionaţi prin reducerea salariului pentru mai multe luni şi avertizaţi că vor fi eliberaţi din funcţie dacă, pănă la sfărşitul anului, nu găsesc soluţii.

DECIZIE LA QUATAR - Rolul procurorului, temă de Summit
Grupul de lucru privind organizarea la Bucureşti, in 2008, a celui de-al treilea Summit al procurorilor generali, din care face parte şi procurorul general Laura Codruţa Kovesi (in calitate de vicepreşedinte, reprezentănd grupul european de est), s-a reunit sămbătă la Doha - Quatar. A fost stabilită tema principală a Summit-ului de la Bucureşti, ce va fi organizat sub egida Consiliului Economic şi Social al Naţiunilor Unite: "Independenţa şi rolul procurorului in statul de drept". (Violeta Fotache)


PREMIERÃ... - Cel mai mare brad de Crăciun
In premieră pentru Romănia, ieri in Piaţa Unirii a fost ridicat Bradul de Crăciun Millennium, cel mai inalt din Europa. Cele şapte etaje ale megaconstrucţiei de 76 metri inălţime şi 290 de tone au fost asamblate pe loc in doar 30 de minute cu ajutorul unei macarale gigant. (Mara Răducanu)


CURSURI - Amenajează-ţi casa profesionist!
Ca să evitaţi să treceţi prin clipe de coşmar cu echipe de lucrători care nu işi fac meseria, instruiţi-vă! Incepănd de joi, 1 noiembrie, la Sphera Building Center puteţi să participaţi la cursul de "Amenajări interioare", ce se desfăşoară in cadrul Centrului de Instruire şi Formare Profesională. Arh. Mihaela Şchiopu şi arh. Beatrice Joger vă vor ghida paşii in acest domeniu, oferindu-vă informaţii despre funcţionalitatea spaţiilor, rolul luminii şi al culorii, stiluri de amenajări interioare şi tendinţe in domeniu. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.spheracenter.ro


BUCUREŞTI - Alimentarea cu energie, intreruptă
SC Electrica Muntenia Sud SA va intrerupe astăzi alimentarea cu energie electrică in Bucureşti, ca urmare a lucrărilor planificate de reparaţii tehnice şi modernizări in reţeaua de distribuţie. Astfel, in Bucureşti, va fi intreruptă alimentarea cu energie electrică, intre orele 8:30-15:00, pe străzile Ţibleş, Gabriel Cioran, Scarlat Vărnav, Şcoala generală, iar intre orele 9:00-12:00, in perimetrul Petre Gădescu, Mărgeanului, Elena Cojocaru, Vasile Cojocaru. Nu vor avea curent electric nici locuitorii din Drumul Creţeştilor, intre 9:00-15:00.


CERERE - Revocarea lui Ţuluş, la preşedinte
Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a trimis ieri către Preşedinţie cererea prin care ii solicită şefului statului, Traian Băsescu, să-l revoce pe procurorul Doru Ţuluş din funcţia de şef al Secţiei a II-a din DNA. In ciuda avizului negativ dat de CSM acestei cereri, pe care ministrul il consideră "nemotivat", Chiuariu cere revocarea, pentru deficienţele majore depistate de Inspecţia Judiciară a CSM, care "compromit total credibilitatea" DNA. Pentru a evita percepţia de politizare, ministrul Chiuariu cere ca activitatea DNA să redevină una bazată pe reguli, proceduri şi expertiză. (V. F.)


SIGHETU MARMAŢIEI - Spaţiul verde, ocupat de lemne
Mii de locuitori din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au ajuns să se certe ca la uşa cortului pentru un metru pătrat de spaţiu verde din zona blocurilor. Ei folosesc acest spaţiu nu pentru a sădi un copac sau a se recrea, ci pentru a-şi depozita lemnele pentru iarnă. Calvarul sighetenilor a inceput imediat după Revoluţia din 1989, cănd s-a renunţat la sistemul centralizat de incălzire. Peste 6.000 de apartamente sunt in această situaţie. (V.D.)
Â
Meteo - Inceput de săptămănă instabil
In ultimele zile ale lunii octombrie, aspectul vremii va fi schimbător. Alternează fenomenul de instabilitate atmosferică cu cel de vreme frumoasă, vor fi şi ploi slabe, dar şi ceaţă care va fi prezentă dimineaţa şi noap¬tea in zonele joase, dar şi temperaturi normale pentru această pe¬ri¬oadă. Astăzi va mai ploua in zonele din sud-vestul ţării, iar temperaturile maxime vor fi mai scăzute faţă de intervalul precedent. Măine vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil şi ploi izolate noaptea. Miercuri, precipi¬taţiile se vor extinde spre estul Romăniei. (A.A.)Â
Â

MITINGÂ - Poliţiştii ies in stradă!

Peste 500 de poliţişti din cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor PRO LEX organizează astăzi in Piaţa Revoluţiei intre orele 11:45 şi 13:45 un miting de protest, după ce solicitările lor, prezentate in nenumărate rănduri conducerii MIRA, au rămas nerezolvate.

Â

Â

×
Subiecte în articol: observator