x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Jurnalul National    |    19 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei au făcut ieri instrucţie pe două roţi. Agenţii motociclişti au vrut să-şi îmbunătăţească abilităţile în manevrarea bolizilor, dar şi să exerseze însoţirea unor coloane în trafic şi dirijarea circulaţiei în intersecţii.

EXERCIŢIU. Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei au făcut ieri instrucţie pe două roţi. Agenţii motociclişti au vrut să-şi îmbunătăţească abilităţile în manevrarea bolizilor, dar şi să exerseze însoţirea unor coloane în trafic şi dirijarea circulaţiei în intersecţii. Antrenamentul a fost justificat de apropierea reuniunii NATO la Bucureşti, dar echipajele moto sunt folosite frecvent în condiţii de trafic aglomerat pentru mobilitatea lor

 

Flăcări. Biserica “Sf. Mihail şi Gavriil” din Frătăţii Vechi a căzut ieri pradă unui incendiu cauzat de coşul centralei termice.

Suceava. Un zăpor de gheaţă localizat pe pârâul Dornişoara a fost deblocat de pompieri, pentru a fi prevenite inundaţiile.

Alba. O alunecare de teren care afectează o suprafaţă de 200 de metri pătraţi s-a produs ieri într-o gospodărie din satul Răchita, comuna Săsciori, de pe Valea Sebeşului, în urma ploilor abundente din ultima perioadă. Deocamdată casa din gospodăria respectivă nu a fost afectată. (Lucian Dobrater)

Braşov. Poliţistul Cristian Cioacă a depus la dosarul de încredinţare a copilului Patrik Cioacă, în vârstă de 3 ani, aflat pe rolul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, o cerere de renunţare. Iniţial Cioacă solicitase ca micuţul Patrik să fie încredinţat spre creştere surorii sale.

 

Galaţi - A înapoiat un portofel plin cu bani

Un bărbat din Galaţi a returnat unui concetăţean portofelul plin cu bani şi acte pe care acesta din urmă îl pierduse. Marinel Munteanu a precizat că a găsit portofelul când a ieşit din tura de noapte şi s-a gândit să îl înapoieze proprietarului, chiar dacă suma din el, 20 de milioane de lei vechi, era destul de tentantă. Directorul societăţii Apă-Canal, Marin Costel, la care bărbatul lucrează, a decis să-l premieze pe Marinel Munteanu pentru gestul făcut, apreciind că puţine persoane s-ar fi comportat la fel. (Daniel Mihalaşcu)

 

Sibiu - Gropile pot provoca incendii

Pompierii au intervenit ieri pentru a preveni izbucnirea unui incendiu pe o şosea din Sibiu, după ce rezervorul de combustibil al unui autotren s-a rupt din cauza unei gropi în carosabil. Incidentul a avut loc pe una dintre cele mai circulate şosele din municipiul Sibiu, arteră reabilitată în dese rânduri de municipalitate. Conform edilului din Sibiu, Klaus Johannis, Primăria repară degeaba străzile, pentru că maşinile de mare tonaj le strică imediat.

 

Prahova - În comă alcoolică la 12 ani

Un elev în vârstă de 12 ani de la Şcoala generală “George Enescu” din Sinaia a ajuns ieri la spital în comă alcoolică, după ce împreună cu alţi colegi a chiulit de la cursuri şi a mers în pădure să bea. Întrebat de medici de ce a băut, elevul a declarat nonşalant că aşa a vrut el. (Laura Calciu)

 

Bucureşti - Circulaţie blocată de un accident

Un bărbat a fost rănit grav în urma unui accident rutier produs ieri la prânz pe B-dul Bucureştii Noi, în care au fost implicate trei maşini. Un BMW care se deplasa pe Bdul Bucureştii Noi, dinspre Strada Laminorului către Strada Jiului a încercat să vireze la stânga, dar a fost lovit de un Passat care circula în acelaşi sens, pe linia de tramvai. În urma impactului, BMW-ul a fost proiectat într-un TIR care circula pe sensul opus. Şoferul Passatului a fost rănit. În urma accidentului, circulaţia maşinilor şi tramvaielor a fost blocată câteva zeci de minute.

 

Prefectura Dolj  - Pichet al angajaţilor din Cercetare

Patru persoane, angajate ale Staţiunii de Cercetare Şimnicu de Sus, au pichetat ieri sediul Prefecturii Dolj, reclamând deposedările “abuzive” de terenuri pe care unităţile de cercetare le administrează. “Avem profit şi nu dorim să fim deposedaţi de teren în mod abuziv”, a declarat Anton Tănase, liderul de sindicat de la Staţiunea de Cercetare Şimnicu de Sus. El spune că numărul mic de protestatari este urmare a diminuării de personal din cadrul staţiunii. “La staţiune mai suntem doar 52 de angajaţi, iar în sindicat suntem 12 oameni”, a mai spus Tănase.

 

ANPC - Amendaţi din cauza brichetelor

Comercianţii prinşi vânzând brichete interzise sau neconforme cu standardele europene au fost amendaţi cu aproape 500.000 lei în urma unui control efectuat de inspectorii ANPC, a declarat ieri preşedintele instituţiei, Dan Vlaicu. El a precizat că principalele deficienţe constatate au fost marcarea necorespunzătoare a brichetelor, lipsa declaraţiei de conformitate, a rapoartelor de testare obligatorie a rezistenţei brichetelor la acţionarea de către copii, a instrucţiunilor de avertizare şi a celor de umplere cu combustibil, precum şi lipsa afişării preţurilor la loc vizibil.

 

Oradea - Fostul rector Maghiar, la judecată

DNA a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Maghiar Teodor, fost rector al Universităţii din Oradea, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale. Maghiar este acuzat că în perioada 2000-2004 a falsificat datele privind numărul studenţilor admişi pe locurile fără taxă, inducând în eroare Ministerul Educaţiei, care a aprobat alocaţii bugetare mai mari decât cele cuvenite şi a plătit în plus 24,3 milioane de euro. (V.F.) Detalii pe www.jurnalul.ro

 

Dunărea de jos - Bute, premiat de Universitate

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a fost premiat de conducerea Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi pentru merite deosebite în promovarea imaginii instituţiei la care acesta studiază. Bute este student în anul IV la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi urmează ca în această vară să susţină examenul de licenţă. “Sunt bucuros că sunt acasă şi mulţumesc pentru diploma pe care Universitatea mi-a oferit-o”, a declarat Bute în faţa conducerii unităţii de învăţământ. (Daniel Mihalaşcu)

×
Subiecte în articol: observator