x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute

Romania in cinci minute

05 Aug 2008   •   00:00
Romania in cinci minute

Primaria Sectorului 4 a inaugurat ieri un bloc de garsoniere in care au primit repartitii persoanele evacuate din casele nationalizate. Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei le-a oferit celor 61 de familii care s-au mutat ieri in casa noua cite un televizor si acces la reteaua de televiziune prin cablu.



LOCUINŢE PENTRU EVACUAŢI. Primăria Sectorului 4 a inaugurat ieri un bloc de garsoniere în care au primit repartiţii persoanele evacuate din casele naţionalizate. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României le-a oferit celor 61 de familii care s-au mutat ieri în casă nouă cîte un televizor şi acces la reţeaua de televiziune prin cablu. (Dana Piciu)

11:22 – PENAL
ARAD.
O asistentă medicală din localitatea arădeană Şiria este cercetată penal, după ce şi-a aruncat copilul nou-născut într-o hazna.
SINUCIDERE. Bărbatul suspectat că ar fi ucis trei persoane pe care apoi le-a ascuns într-o hazna, la Săcele, s-a spînzurat în Grecia.

11:27 – CĂLDURĂ MARE
BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Un bărbat de 44 de ani, din oraşul Sîngeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, a murit electrocutat ieri, în timp ce încerca să ducă o găleată cu apă animalelor din gospodărie. Trupul neînsufleţit a fost găsit de un vecin chiar la intrarea în grajd.
APĂ PENTRU CANICULĂ. Compania Apa Nova a instalat corturi pentru distribuirea apei în zilele caniculare în toate cele şase sectoare ale Bucureştiului, după ce a fost emisă ieri avertizarea cod galben de caniculă.

RECHIZITORIU DNA - Şpagă pentru expertize IML

Doi indivizi despre care DNA nu ne spune unde lucrează, pe numele lor Ion Popescu şi Nemeth Jozsef, au fost trimişi în judecată luna trecută pentru că în februarie a.c. au pretins de la un arestat preventiv 15.000 de euro pentru a interveni la medicul-şef al Institutului Naţional de Medicină Legală Bucureşti, cu scopul obţinerii unui raport de expertiză medico-legală favorabil, în baza căruia să se dispună revocarea măsurii arestării preventive. Cei doi vor fi judecaţi la Tribunalul Bucureşti. Dacă cei doi doar s-au lăudat sau chiar au şi avut influenţă la INML, DNA nu ne mai dezvăluie. (V. Fotache)

RĂNIŢI - Incendiu lîngă Rafinăria Brazi
Patru persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit ieri lîngă Rafinăria Brazi, în judeţul Prahova, în jurul orei 10:15, la o societate care comercializează păcură. Flăcările au cuprins mai multe cazane în care se aflau produse petroliere. Cei patru angajaţi au suferit arsuri grave încercînd să stingă focul. Cauzele incendiului nu au fost încă stabilite. (L. Calciu)

CU SLUJBE - Patriarhul Daniel, cîteva zile de vacanţă

Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va participa mîine la sfinţirea Schitului Sfînta Ana, aflat la cota 1.400, la Sinaia. În următoarele zile va petrece o scurtă vacanţă în staţiunea Lacul Sărat din judeţul Brăila, iar la 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, se va afla la hramul Mănăstirii Techirghiol. (D.Ş.)

ALBA-IULIA - Mandat european, pus în executare
Curtea de Apel Alba-Iulia a dispus ieri punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria pe numele unui cetăţean român, originar din judeţul Hunedoara, acuzat că şi-a ucis soţia la reşedinţa din Austria. "S-au dispus punerea în executare a mandatului european de arestare şi predarea persoanei solicitate autorităţilor judiciare austriece, persoana solicitată consimţind la predare", a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvînt al instituţiei. Hotărîrea Curţii de Apel Alba-Iulia este definitivă şi executorie. (Lucian Dobrater)

OTOPENI - O tînără a fost ucisă pe zebră

O tînără de 17 ani a murit duminică noapte, după ce a fost lovită de o maşină pe o trecere de pietoni, în Otopeni. Aflată mai în faţă, tînăra a fost lovită din plin de un autoturism al cărui şofer nu a încetinit pentru a-i acorda prioritate. Fata de 17 ani traversa pe trecerea de pietoni din Otopeni împreună cu mama sa, trei fraţi şi un prieten. La jumătatea drumului s-au oprit pentru a aştepta să li se dea prioritate. Două maşini au oprit,  dar un al treilea şofer a trecut  fără să încetinească măcar. Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru ucidere din culpă.

CONSTANŢA - Stop accidentelor, viaţa are prioritate!

Doi constănţeni au murit duminică seara, după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu un tren, la o trecere de nivel cu calea ferată situată între localităţile constănţene Tîrguşor şi Nicolae Bălcescu. Din primele cercetări efectuate a reieşit că şoferul nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase prevăzute la trecerea căii ferate, fiind surprins de locomotiva trenului de persoane 1982, care circula pe ruta Tulcea – Medgidia. El a murit pe loc, la fel ca şi pasagerul care se mai afla în maşină. Din cauza accidentului produs, trenul de persoane a avut o întîrziere de peste o oră.

ARGEŞ - Mai puţine permise de conducere

Promovabilitatea a scăzut la o jumătate în prima lună după introducerea examinării computerizate a candidaţilor înscrişi pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPVCÎV) Argeş. Prefectul Ion Popa a anunţat ieri că de la 1 iulie, de cînd a fost introdus noul sistem informatic de examinare, doar 430 din cei 1.662 de candidaţi au promovat proba teoretică, procentajul de promovabilitate fiind de circa 26%.

STATISTICĂ BPR - Din ce în ce mai rău pe două roţi

Potrivit unei statistici a Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR), numărul accidentelor în care sînt implicate motociclete, scutere sau mopede este în creştere în Capitală, numai în acest an avînd loc aproape 550 de astfel de accidente, zilnic fiind înregistrate cel puţin trei. Conform statisticii BPR, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie au avut loc 548 de accidente în care au fost implicate motociclete, scutere sau mopede, faţă de 380 care au avut loc în aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest an, accidentele au fost soldate cu şapte morţi, 139 de răniţi grav şi 357 de răniţi uşor.

×
Subiecte în articol: observator