x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

21 Aug 2008   •   00:00
România în cinci minute

ARCUL DE TRIUMF. Demontarea schelelor de pe Arcul de Triumf a fost reluată ieri şi se va încheia în cîteva zile. Bărbatul care s-a urcat duminică seara pe Arcul de Triumf a renunţat ieri la protest, astfel încît a făcut posibilă reluarea activităţii de demontare a cadrelor metalice. Firma angajată pentru a demonta schelele a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea luni, din cauza bărbatului care a ameninţat că se va arunca în gol



ARCUL DE TRIUMF. Demontarea schelelor de pe Arcul de Triumf a fost reluată ieri şi se va încheia în cîteva zile. Bărbatul care s-a urcat duminică seara pe Arcul de Triumf a renunţat ieri la protest, astfel încît a făcut posibilă reluarea activităţii de demontare a cadrelor metalice. Firma angajată pentru a demonta schelele a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea luni, din cauza bărbatului care a ameninţat că se va arunca în gol

17:09 – COD PORTOCALIU
PRUT.
Codul portocaliu de inundaţii de pe rîul Prut a fost prelungit pînă luni după-amiază, pe sectorul Fălciu – confluenţa cu Dunărea.
HUNEDOARA. Traficul rutier pe DN 7, între Deva şi Simeria, a fost îngreunat după ce un tir s-a răsturnat şi a lovit un jeep.

17:14 – ACCIDENT
DN1.
Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un stîlp aflat la marginea oraşului Otopeni. Trei persoane au suferit leziuni uşoare.
MEŞTEŞUGARI. Muzeul în aer liber "Astra" va fi gazda a peste 150 de copii, maeştri în arta populară, care se vor întrece în măiestrie tehnică şi artistică, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei "Meşteşuguri artistice tradiţionale".

RECITAL - Gală cu Simply Red la Cerbul de Aur

Hituri ca "Holding Back the Years", "If you Don’t Know Me By Now", "It’s Only Love", "Stars", "Fairground", "Say You Love Me", "The Air That I Breathe" vor încînta urechile ascultătorilor şi coarnele Cerbului  De Aur. Motivul este unul cît se poate de... simplu: un recital susţinut de trupa britanică Simply Red. Mick Hucknall, alias "Red Mick", şi trupa sa vor încînta publicul de la Braşov în seara de gală a festivalului. (A.S.)

BIHOR - Tînăr accidentat de un preot cu maşina
Un preot este cercetat de poliţiştii bihoreni după ce a lovit cu maşina, în timp ce mergea la o pomană, un tînăr aflat pe o motocicletă. Accidentul s-a petrecut marţi pe Strada Universităţii din Oradea. Preotul nu a acordat prioritate la efectuarea unui viraj la stînga, pentru a intra într-o parcare situată pe marginea carosabilului, şi a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de A.G.I., de 22 de ani, din Oradea. Medicii sînt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire. (Natalia Ivan)

PETROBRAZI - Proiectile găsite în rafinărie
Trei proiectile care datează din cel de-al doilea război mondial au fost descoperite de cîţiva muncitori într-un depozit de deşeuri din
incinta Rafinăriei Petrobrazi. Muniţia, aflată în stare de funţionare, a fost ridicată de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi urmează să fie distrusă. Cele trei proiectile, de calibru 37 de milimetri, care datează din anul 1942, şi patru tuburi au fost găsite pe o platformă din incinta rafinăriei, pe care a fost amenajat un centru de colectare a deşeurilor din fier şi zidărie, rezultate în urma unor demolări. (Laura Calciu)

PITEŞTI - Adolescent prins sub un mal de pămînt

Un băiat în vîrstă de 15 ani a fost prins sub un mal de pămînt ieri, în timp ce lucra fără forme legale pe un şantier de construcţii din Piteşti, el fiind scos imediat de cei aflaţi în zonă şi dus la spital, unde medicii au constatat că nu are leziuni grave. Procurorii şi inspectorii ITM Argeş au început o anchetă pentru a stabili persoanele responsabile de angajarea fără forme legale a băiatului, în condiţiile în care, conform legii, doar minorii în vîrstă de peste 16 ani pot fi angajaţi, cu acordul părinţilor şi pe o perioadă determinată. (Elly Cristea)

CONSTANŢA - Acte de poliţie, găsite pe cîmp
Zeci de documente aparţinînd mai multor structuri de Poliţie din Constanţa şi unor servicii secrete au fost descoperite ieri pe malul Lacului Siutghiol, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa, citate de Mediafax. Documentele sînt vechi, cele mai recente fiind datate în urmă cu zece ani, şi nu pun în pericol siguranţa naţională sau securitatea vreunei persoane. Se pare că actele provin de la familia unui fost poliţist, decedat de puţin timp. Conducerea IJP Constanţa anchetează împrejurările în care au ajuns documentele pe cîmp şi mai ales de ce se aflaseră în posesia poliţistului.

TRAMVAIE - Modificări de trasee RATB
Tramvaiele liniei 11 vor circula sîmbătă şi duminică doar între staţiile Ghencea şi Şura Mare, iar linia 54 se suspendă în aceeaşi perioadă, pentru că se întrerupe alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tramvaie. Potrivit RATB, alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tramvaie se întrerupe pe 23 şi 24 august, pentru montarea reţelei de contact la troleibuze pe Calea Văcăreşti şi în intersecţia Piaţa Sudului. Pentru a-i prelua pe călători din zona Şoseaua Olteniţei, în zilele respective se înfiinţează linia navetă de autobuze 611, care va funcţiona pe Şoseaua Olteniţei între Romprim şi Piaţa Eroii Revoluţiei.

ULTIMUL DRUM - Dumnezeu să-l ierte pe Părintele Ieronim

Protos Ieronim Stanciu, de la Mănăstirea Cernica, a fost condus ieri pe ultimul drum de un număr impresionant de preoţi, călugări şi credincioşi. Sfaturile pe care le-a oferit în timpul vieţii sale pămînteşti, învăţăturile sale şi bunătatea sa vor aminti multă vreme de el. Părintele, care împlinise luna aceasta 55 de ani, a trecut la cele sfinte luni în urma unui stop cardiac. (Mihai Ştirbu)

×
Subiecte în articol: observator