x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

19 Mai 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Constantin Duma/

Centrul Cultural Francez şi Centrul Cultural German din Timişoara au organizat cea de-a Treia Ediţie a Intălnirilor Fotografice Internaţionale de la Timişoara, SUPRAEXPUNERI 2007

TIMIŞOARA. Centrul Cultural Francez şi Centrul Cultural German din Timişoara au organizat cea de-a Treia Ediţie a Intălnirilor Fotografice Internaţionale de la Timişoara, SUPRAEXPUNERI 2007 "Identităţi colective/Identităţi individuale". La eveniment au participat personalităţi locale

Â

Â

Â

LIMUZINE SENAT - Anunţul de licitaţie, publicat

Senatul a publicat ieri in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţul de licitaţie privind achiziţia a 41 de limuzine, pentru care se vor achita aproape 1,5 milioane de euro din bugetul de stat. Cererea vizează ca 20 din cele 41 de autoturisme să se incadreze in clasa confort  superior, avănd o capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc, iar restul in clasa de confort mediu, cu o capacitate cilindrică sub 2.000 cmc. In aceste categorii se incadrează Mercedes C Classe, Audi A4, Volvo S60 şi VW Passat. Informaţia, ţinută la secret de mai-marii Senatului, a fost publicată in exclusivitate de Jurnalul Naţional in numărul din 16 martie. (Aniela Nine)

Â

Â

COMUNICAT - CFR introduce trenuri noi

CFR Călători va introduce două trenuri accelerate pe relaţia Mărăşeşti - Bucureşti Nord şi retur, in zilele de duminică, incepănd cu data de măine, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor. Acceleratul 12558 Mărăşeşti - Bucureşti Nord va circula cu plecări din staţiile Mărăşeşti la 17:05, Focşani la 17:35, Rămnicu Sărat la 18:10, Buzău la 18:46, Mizil la 19:12, Ploieşti Sud la 19:47 şi cu sosire in Bucureşti Nord la 20:35. Acceleratul 12557 Bucureşti Nord - Mărăşeşti va circula cu plecări din staţiile Bucureşti Nord la 22:00, Ploieşti Sud la 22:44, Buzău la 23:45, Focşani la 00:53 şi cu oprire in Mărăşeşti la 01:22.

Â

Â

BAIA MARE - Bani falşi printre incasările Electrica

Ieri-dimineaţă, casieriţele societăţii SC Electrica Baia Mare au avut de dat explicaţii poliţiştilor. Şi asta deoarece joi seara, după ce furnizorul de electricitate a depus la bancă incasările din intreaga zi, printre bani a fost descoperită o bancnotă falsă. Hărtia, de 50 de lei noi, este aproape perfectă. Falsul a fost descoperit in momentul in care banii Electrica erau număraţi de maşina specială a băncii. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului falsificării de monedă. (Vasile Dale)

Â

Â

CERERE TĂRICEANU - Flutur riscă o plăngere penală

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, să depună plăngere penală impotriva fostului ministru Gheorghe Flutur (PLD), pentru raportări false, referitoare in principal la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie in Agricultură (APIA), au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Premierul l-a acuzat de mai multe ori pe Flutur că datele raportate de acesta privind agenţiile operaţionale ale APIA au fost false şi au indus in eroare. Acuzaţiile au fost respinse de Flutur.

Â

Â

NĂVODARI - "Mariana" oprită de Autoritatea Navală

Nava "Mariana", sub pavilion georgian, care transporta gaze lichefiate, a fost reţinută joi seara in portul Midia, de inspectorii Port State Control din cadrul Autorităţii Navale Romăne (ANR), care au descoperit o serie de nereguli pe vas, transmite Mediafax. Vasul "Mariana" va putea părăsi portul Midia numai după o reinspecţie a Port State Control care să ateste rezolvarea problemelor constatate. (Emilia Sava)

Â

Â

DECIZIE - Procuror eliberat din arest

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri punerea in libertate a fostului prim-procuror al Parchetului Podu Turcului, Rita Branga, şi a soţului ei, acuzaţi de corupţie, şi a inlocuit măsura arestării preventive a lor cu obligaţia de a nu părăsi teritoriul Romăniei. Avocatul soţilor Rita şi Ioan Branga şi-a motivat cererea de eliberare a clienţilor lor cu faptul că majoritatea martorilor au fost audiaţi, iar cei doi nu mai pot influenţa depoziţiile acestora. Procurorul de şedinţă a depus recurs.

Â

Â

INFORMAŢII SRI - Plăngeri penale pe bandă rulantă

Secretarul Comisiei parlamentare de control al SRI, deputatul PSD Ion Stan (foto), a declarat ieri că la inceputul săptămănii viitoare va depune plăngere penală, pentru denunţ calomnios, impotriva unui fost ofiţer SRI din Prahova, Radu Adrian Ovidiu, care l-a acuzat de trafic de influenţă. Războiul judiciar dintre cei doi a inceput cu plăngerea penală depusă joi de fostul ofiţer, prin care parlamentarul PSD este acuzat că ar fi folosit ilegal informaţii secrete, obţinute din interiorul SRI, pentru a pune in gardă persoane urmărite.

Â

Â

VĂlLCEA - Cinci victime intr-un accident rutier

Cinci persoane au fost rănite grav ieri, intr-un accident rutier produs pe DN7, in localitatea Bujoreni, judeţul Vălcea. Şoferul unui tractor nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, iar intr-o curbă a pătruns pe contrasens, ciocnindu-se cu un autoturism Cielo, condus de un tănăr de 23 de ani. In urma impactului, au fost răniţi şoferul autoturismului Cielo şi alte patru persoane care se aflau in maşină. (Alexandra Chivu)

Â

Â

Â

NEAMŢ - Orar prelungit la Evidenţa Populaţiei

Conducerea Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei (SEIP) Neamţ a decis să prelungească programul de lucru cu publicul, pentru astăzi, astfel incăt toţi cetăţenii care solicită un act de identitate să intre in posesia acestuia şi să poată merge la referendum, informează Rompres. Astfel, serviciile publice comunitare se deschid la ora 8:00 şi funcţionează cu publicul pănă la ora 18:30, faţă de ora 16:30 căt era in mod normal. Incepănd de luni, programul SEIP Neamţ revine la normal.

Â

Â

Rahova - Droguri livrate in timpul vizitelor

O grupare formată din 12 persoane, din comuna Tunari, specializată pe introducerea drogurilor in Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, a căzut in plasa poliţiştilor de la Crimă Organizată. Drogurile erau introduse in penitenciar, disimulate in pachete sau lipite pe corpul vizitatorilor, apoi erau văndute către deţinuţii consumatori. Persoanele implicate stabileau legăturile infrac-ţionale folosind telefoanele mobile. Şapte persoane sunt cercetate in stare de arest preventiv, iar celelalte in stare de libertate, pentru trafic de droguri de mare risc. (A.C., P.Z.)

Â

Â

'Vama Veche' - Tudor Chirilă poate cănta hiturile trupei

Fostul solist al trupei Vama Veche, Tudor Chirilă, va putea interpreta in continuare melodiile formaţiei, chiar dacă membrii acesteia s-au despărţit. Foştii colegi de trupă ai lui Chirilă ceruseră in instanţă ca actorului să i se interzică interpretarea hiturilor Vama Veche, dar Tribunalul Bucureşti le-a respins ieri cererea. Pe rolul aceleiaşi instanţe există, de asemenea, şi un proces, in care Liviu Mănescu, Traian Pascu Bălănescu şi Răzvan Lupu au ridicat pretenţii băneşti cu privire la repertoriul trupei.

Â

Â

RATB - Tramvaiele liniei 23 circulă deviat

Tramvaiele liniei 23 circulă măine deviat, ca urmare a montării unei macarale turn pe Calea Dudeşti nr. 188. Astfel, tramvaiele liniei 23 circulă pe traseul de bază, intre Zeţarilor şi intersecţia Bdul O. Goga/Calea Vitan, apoi vor circula modificat in ambele sensuri, prin Calea Vitan, Şoseaua Mihai Bravu, Bdul Camil Ressu, de unde reintrăin traseul de bază.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti bucureşti nord