x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

14 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri să il menţină după gratii pe hip-hopper-ul Tudor Sişu, judecat pentru trafic de droguri, la o zi după ce instanţa inferioară revocase mandatul de arestare emis pe numele său.

Recurs - 16:15

CRAIOVA. Curtea de Apel a decis ca omul de afaceri Genică Boerică, judecat pentru o rambursare ilegala de TVA, să rămănă in arest.

BRAŞOV. Inspectorii OPC au inchis temporar ştrandul de la Codlea, pentru că au depistat mai multe nereguli privind condiţiile de igienă.


Incident - 16:20

LITORAL. Un bărbat din Năvodari a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce a fost inţepat de un păianjen. Omul este in afara pericolului, dar a aflat cu surprindere că insecta care l-a "atacat" este chiar un exemplar din specia Văduva Neagră.

TIMIŞOARA. Poliţiştii au declanşat urmărirea penală impotriva unui şef de serviciu şi a unui referent serviciu credite de la o bancă din municipiu, acuzaţi că au intocmit referate de credite false, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.300.000 de lei.


GALAŢI - Accident de muncă grav la Mittal


Un lăcătuş a suferit leziuni grave la cap şi la umărul stăng după ce discul abraziv al unui polizor s-a spart. Bărbatul, in vărstă de 51 de ani, lucra la una din uzinele combinatului siderurgic Mittal Galaţi. Rănile provocate in urma accidentului sunt grave, iar medicii susţin că victima are şi leziuni neurologice. Inspectorii de muncă au demarat deja o anchetă. Acesta este al 15-lea eveniment de acest gen petrecut la combinatul gălăţean de la inceputul anului. (Daniel Mihalaşcu)


ANTENA 3 - Scumpirea păinii, la E-Profil


Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN, detaliază in emisiunea E-Profil, difuzată astăzi, de la ora 13:10 pe Antena 3, motivele pentru care păinea se va scumpi substanţial. Maria Grapini, preşedinta patronatului din industria uşoară, şi Florin Pogonaru, preşedintele AOAR, sunt interlocutorii lui Dan Constantin, realizatorul emisiunii. Echipa E-Profil, emisiune produsă de Media Consulta, intră pănă la toamnă in vacanţă.



LUCRĂRI - Tramvaiul 41, oprit pănă luni



Tramvaiele liniei 41 nu circulă astăzi şi măine in Capitală, din cauza unor lucrări de modernizare. Temporar va funcţiona o linie navetă pe aceeaşi rută, pe care vor fi valabile abonamentele eliberate pentru linia 41. Şi troleibuzele liniei 66 vor rămăne in depouri in acest week-end, din cauza şantierului de pe Calea Moşilor. (L.F.)



VERIFICĂRI - CSM a terminat controlul la DNA



Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au scăpat ieri de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care le-au verificat activitatea in ultima lună şi jumătate. S-a incheiat controlul de fond care a vizat perioada 1 ianuarie 2006-iunie 2007 şi a fost dispus ca urmare a cererii ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, de revocare din funcţie a procurorului-şef Doru Ţuluş. Concluziile vor fi făcute publice abia la sfărşitul lunii august, după vacanţa judecătorească. (Violeta Fotache)



Noi arestări in "Cazul fotbaliştilor"


Trei persoane implicate in "Dosarul fotbaliştilor" au fost arestate aseară pentru 29 de zile, printr-o hotărăre a Tribunalului Neamţ. Inculpaţii Leon Ivanov, fost căpitan al Ceahlăului, in prezent poliţist la Serviciul Permise Auto, Oana Grigoriu, barman, şi Constantin Postolache, agricultor, sunt acuzaţi că alături de fotbalistul Costel Ilie ar fi obţinut importante avantaje materiale de la persoane cărora le facilitau obţinerea de permise auto. Ilie a fost eliberat din arest tot ieri, printr-o decizie a Curţii de Apel Bacău.




DECIZIE - Tudor Sişu rămăne in arest


Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri să il menţină după gratii pe hip-hopper-ul Tudor Sişu, judecat pentru trafic de droguri, la o zi după ce instanţa inferioară revocase mandatul de arestare emis pe numele său. Tribunalul Bucureşti a dispus joi ca Sişu să fie eliberat şi să aibă interdicţia de a părăsi ţara, dar procurorii au făcut recurs şi au căştigat. Sişu şi ceilalţi membri ai grupării din care face parte sunt acuzaţi că intr-un an au distribuit in Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.



OSIM - "Tărgul de fete", marcă inregistrată

Autorităţile din judeţul Alba au inregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) tradiţionala sărbătoare populară "Tărgul de Fete", organizată in fiecare vară pe Muntele Găina. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a declarat ieri că manifestarea aparţine judeţului Alba şi trebuia protejată ca brand. "Putea să existe pericolul să se trezească cineva să inregistreze acest nume şi să nu mai putem organiza noi, ca instituţie, această importantă manifestare tradiţională pentru zona Munţilor Apuseni", a spus Ion Dumitrel.



Lista UDMR, la PE - Tokes l-ar elimina pe Nagy

Preşedintele CNMT, Laszlo Tokes , a condiţionat ieri participarea sa pe listele UDMR pentru Parlamentul European de eliminarea de pe această listă a "candidaturilor politicienilor Uniunii bănuiţi de corupţie". Laszlo Tokes l-a nominalizat chiar pe Nagy Zsolt, ministrul Comunicaţiilor din partea UDMR, cercetat in dosarul privatizărilor din energie, care este capul de listă al UDMR la PE. Tokes adoptă astfel o poziţie de forţă inaintea intălnirii programate cu liderul UDMR, Marko Bela, pentru discuţii privind euroalegerile. (A.N.)

×
Subiecte în articol: observator