x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

19 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Maran/

Un atelier de tămplărie de la marginea Capitalei, a luat foc, ieri după-amiază, pentru stingerea focului pompierii bucureşteni intervenind cu mai multe autospeciale. Atelierul, care este situat intre localităţile Glina şi Căţelu, in apropierea unei benzinării, a fost distrus in totalitate.

Incendiu. Un atelier de tămplărie de la marginea Capitalei, a luat foc, ieri după-amiază, pentru stingerea focului pompierii bucureşteni intervenind cu mai multe autospeciale. Atelierul, care este situat intre localităţile Glina şi Căţelu, in apropierea unei benzinării, a fost distrus in totalitate.

Căutări - Dispărută de pe o navă liberiană

Mai multe vase militare şi comerciale, dar şi o vedetă a Poliţiei de Frontieră au fost mobilizate pentru căutarea unei femei dispărute de la bordul unei nave liberiene. Echipajul de pe "Barent Bey" a transmis un SOS marţi noaptea prin care semnala dispariţia bucătăresei de la bord şi cerea sprijin autorităţilor romăne. Nava se afla la 60 de mile depărtare de ţărm. Echipajul presupune că ucraineanca Irina Romkina a căzut peste bord. (Emilia Sava)

Dămboviţa - Pasta de dinţi, oprită de la vănzare

Mai multe zeci de tuburi de pastă de dinţi, importate din China, au fost oprite ieri de la comercializare, deoarece există suspiciunea că sunt contrafăcute şi conţin o substanţă toxică, transmite Rompres. "Poate fi vorba de un produs periculos, pentru că are in componenţă o substanţă toxică, dietilenglicol, un solvent care se utilizează la realizarea produsului antigel", a declarat şeful OPC Dămboviţa, Elena Folescu.

Mureş - Răniţi intr-o explozie lăngă o benzinărie

Doi bărbaţi au fost răniţi după explozia unei sticle de plastic de doi litri pline cu benzină. Incidentul s-a produs ieri in zona unei benzinării din Tărgu-Mureş. Potrivit medicului de gardă SMURD, Maria Salanţa, cei doi prezintă arsuri de gradul I şi II. Poliţia a precizat că explozia s-a produs la un service auto aflat in apropierea benzinăriei, şi nu in incinta staţiei, cum indicau primele informaţii.

Oradea - Procurorul Lele, acuzat de agresiune

Procurorul orădean Alexandru Lele, devenit cunoscut după arestarea fiului fostului prefect de Bihor, Adrian Tărău, este acuzat că ar fi lovit ieri doi bărbaţi. La răndul său, Lele susţine că aceştia i-au violat domiciliul şi l-au agresat. Potrivit poliţiştilor, procurorul, deranjat de claxonul unei maşini parcate in faţa casei lui, a lovit cu o bătă două autoturisme şi pe fraţii Adrian şi Gabriel Ilieş, apoi s-a refugiat in casă, unde a fost urmărit de bărbaţi. Parchetul Curţii de Apel Oradea cercetează acum ambele acuzaţii.

Bucureşti - Apa din făntăni nu este potabilă

Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti interzice consumul de apă din făntănile individuale, mai ales in cazul sugarilor, după ce inspectorii au descoperit că aceasta conţine nitriţi mult peste limita admisă. Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au recoltat in perioada 3-11 iulie 60 de probe de apă

din făntăni individuale de mică adăncime, situate in toate sectoarele Capitalei. Ei au constatat că apa este necorespunzătoare din punct de vedere chimic, organoleptic şi microbiologic.

Descoperire - Bombă de avion găsită in Maramureş

O bombă de avion de 30 de kilograme şi in stare de funcţionare a fost găsită marţi după-amiază in comuna Satulung, judeţul Maramureş, in timpul unor excavaţii făcute pentru amenajarea unei pescării, transmite Mediafax. Colonelul Dorel Trif din cadrul ISU Maramureş a declarat că, deşi prezenta urme de coroziune, aceasta ar fi putut exploda in orice moment in cazul in care ar fi fost lovită de cupa excavatorului şi ar fi ras totul pe o arie de 1,5 kilometri. Trif precizează că aceasta este cea mai mare bombă de acest gen găsită in ultimii 25 de ani.

Ferom Tulcea - Salariaţii ameninţă cu grevă generală

Salariaţii societăţii Ferom Tulcea au anunţat că vor declanşa astăzi grevă generală, deoarece patronul ucrainean refuză să incheie contractul colectiv de muncă şi să le acorde majorări salariale de 25%. Liderul Sindicatului Ferom, Ionică Simineanu, a declarat ieri că administraţia refuză să respecte legea, salariile angajaţilor avănd aceeaşi valoare din decembrie 2004. Conducerea mai este acuzată că a refuzat să acorde sporul de 100% pentru zilele de sămbătă şi duminică, primele semestriale şi primele de vacanţă.

Misiune ONU - Ofiţeri SPP pentru Sudan

Un grup de 12 ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază va pleca in Sudan pentru a asigura paza inalţilor funcţionari ai ONU care acţionează in regiune. Grupul de ofiţeri a fost testat trei săptămăni de o echipă de ofiţeri coordonatori de la Cartierul General ONU şi toţi membrii săi au primit calificative foarte bune. In prezent, SPP mai are in misiuni ale ONU 12 ofiţeri la Khartum, capitala Sudanului, şi 12 in Afganistan. (Răzvan Belciuganu)

×
Subiecte în articol: observator