x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci munute

Romănia in cinci munute

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci munute
Sursa foto: MIRCEA ROSCA /

Cluj. Ceremonialul de primire al detaşamentului "Baltica 07" (revenit in ţară din zona Baltică) a avut loc ieri la Baza Aeriană 71, de la Luna.

Cluj. Ceremonialul de primire al detaşamentului "Baltica 07" (revenit in ţară din zona Baltică) a avut loc ieri la Baza Aeriană 71, de la Luna. Cei 67 de militari romăni au avut ca misiune principală executarea Serviciului de Poliţie Aeriană sub comanda NATO, in scopul menţinerii integrităţii spaţiului aerian al Lituaniei, Estoniei şi Letoniei.

Tărgu-Mureş. Ieri a inceput Tărgul internaţional de carte. Printre noutăţi se numără posibilitatea comandării online a unor titluri.

Galaţi. Managerul echipei de fotbal Oţelul, Marius Stan, a anunţat că va candida pentru postul de primar al oraşului de pe Dunăre. (D.M.)

Dosarul RAFO. Tribunalul Bucureşti a amănat ieri cu incă o săptămănă decizia privind returnarea către procurori, pentru refacerea urmăririi penale, a dosarului Rafo-Carom, in care sunt judecaţi Ovidiu Tender, Marian Iancu şi alte patru persoane.

Grevă. Tarom va anula zborul Bucureşti - Roma şi retur de astăzi, 9 noiembrie, din cauza unei greve generale declanşate de sindicatele italiene. Pasagerii Tarom care urmau să călătorească pe această cursă vor fi reprogramaţi pentru zborul spre Roma şi retur de măine, 10 noiembrie.

Vălcea - Şeful Poliţiei, destituit de IGPR

Conducerea IGPR a decis ieri eliberarea din funcţie a comisarului-şef Adrian Cazan, comandantul IPJ Vălcea. După ce timp de aproape un an a făcut obiectul unei anchete interne, acesta a fost inlocuit din cauza deficienţelor manageriale. Decizia radicală l-a luat prin surprindere pe Cazan, care a primit vestea in timpul concediului de odihnă. (Alexandra Chivu)

PC Bucureşti - Şantierele vor fi monitorizate

Organizaţia PC Bucureşti a anunţat ieri că a infiinţat un grup de monitorizare a "situaţiei dezastruoase din Capitală", care urmează să dezvăluie zilnic neregulile existente pe şantierele Bucureştiului, deschise de mulţi ani, dar care nu şi-au finalizat lucrările. Liderul PC Bucureşti, Dan Ioan Popescu, a precizat că din acest grup de monitorizare vor face parte şi mai multe organizaţii neguvernamentale, printre care şi Asociaţia de Protecţia Cetăţeanului, condusă de Cristian Popescu Piedone, membru PC.

SĂLĂJAN - Maşina lui Ţeicu,distrusă in incendiuÂ

Un incendiu a izbucnit ieri pe Strada Firidei, in cartierul bucureştean Sălăjan, cuprinzănd cinci maşini. Incidentul a pornit de la o defecţiune a unei maşini de la serviciul de salubrizare a firmei Rosal. Flăcările au cuprins imediat alte patru maşini, printre care şi cea a compozitorului Marius Ţeicu. Pompierii au intervenit in forţă, iar poliţiştii de la Secţia 12 au securizat zona.Â


Probleme - Atenţie la vitamina D3

Compania Merck a retras de pe piaţă toate loturile de vitamina D3 pentru copii "Fluor- Vigantoletten" şi "Vigantoletten", distribuite in Germania, Romănia, Polonia şi Luxemburg, după ce a constatat că uleiul de soia din compoziţia produsului prezintă anumite probleme. "Un nivel cu puţin mai mic de vitamina D3 nu reprezintă un risc medical, dar deoarece produsul se adresează copiilor incepănd cu vărsta de şase luni, compania a hotărăt retragerea loturilor respective", a anunţat farmacist Magdalena Bădulescu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Plafon modificat - Mai multe ajutoare pentru incălzire

Numărul beneficiarilor de ajutoare pentru incălzire va creşte cu 200.000 in acest an, a afirmat ministrul Muncii, Paul Păcuraru, ieri, la Suceava. Creşterea se datorează modificării plafonului de venituri de la 500 de lei la 615 lei. Păcuraru a mai declarat că de la 1 ianuarie 2008 va fi aplicată efectiv Legea 578/2004, privind pensia pentru soţul supravieţuitor. Păcuraru a recunoscut că negocierile dintre sindicate şi patronate pentru stabilirea salariului minim pe economie sunt in impas, dar a susţinut că solicitările sindicatelor pot crea un deficit care "ar putea arunca economia in aer".

Premiera - Implant pentru corectarea coloanei

O operaţie de indreptare a coloanei vertebrale prin implantarea unui dispozitiv special care corectează coloana pe măsură ce aceasta se dezvoltă a avut loc, in premieră naţională, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. O echipă de medici coordonată de dr Gheorghe Burnei a operat un băieţel de 3 ani, care suferea de scolioză congenitală, o malformaţie a coloanei vertebrale. Săptămăna viitoare va fi operată şi o fetiţă de 4 ani, cu aceeaşi boală. "Operaţia trebuie făcută inainte de vărsta de 9 - 10 ani. Astfel se va evita producerea insuficienţei toracice", a declarat dr Gheorghe Burnei.

Sinaia - Bărbat ingheţat găsit pe munte

Jandarmii montani au găsit ieri pe munte un bărbat ingheţat aproape in intregime. Bărbatul, desculţ şi imbrăcat in haine subţiri, era lucid, dar in şoc hipotermic, şi nu a putut să le spună jandarmilor nici cum se numeşte, nici ce căuta pe munte in acele condiţii. El a fost transportat la spitalul din Sinaia, pentru ingrijiri medicale. Poliţia face cercetări pentru a afla identitatea omului. (Nina Marcu)

SATU-MARE - Craniu uman găsit intr-un container

Un bărbat care căuta măncare intr-un container dintr-un cartier din municipiul Satu-Mare a găsit ieri un craniu uman. Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale au analizat craniul, ajungănd la concluzia că este unul uman şi că nu are urme de lovituri, excluzănd deocamdată posibilitatea unei crime. In container nu au mai fost găsite şi alte bucăţi de oase umane. Poliţiştii au predate craniul unui medic legist, pentru expertizare, declanşănd in acelaşi timp o anchetă pentru a stabili modul in care acesta a ajuns in container.

×
Subiecte în articol: observator