x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România va contribui cu 10 militari la misiunea UE în Mali

România va contribui cu 10 militari la misiunea UE în Mali

05 Feb 2013   •   18:53
România va contribui cu 10 militari la misiunea UE în Mali
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

CSAT a aprobat, marţi, trimiterea unui contingent de 10 militari la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013.

 
"În cadrul şedinţei s-a aprobat trimiterea unui contingent, de 10 militari, din rândul forţelor Armatei României, la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013. Contribuţia ţării noastre cu instructori şi personal de stat major la această misiune este în acord cu obligaţiile ce-i revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi cu sprijinul exprimat pentru demersurile Uniunii de stopare a activităţilor teroriste şi de crimă organizată", a anunţat Preşedinţia, pe site-ul instituţiei.
 
La şedinţa de marţi a CSAT au participat, în afară de şeful statului, prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării, Mircea Duşă, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, ministrul Economiei, Varujan Vosganian; directorul SRI, George Maior, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea. La şedinţa CSAT a mai participat, ca invitat, şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

×
Subiecte în articol: csat misiune ue mali militari romani