x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România votează: 42.800 de angajați ai MAI asigură ordinea și siguranța publică în ziua alegerilor

România votează: 42.800 de angajați ai MAI asigură ordinea și siguranța publică în ziua alegerilor

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   08:30
România votează: 42.800 de angajați ai MAI asigură ordinea și siguranța publică în ziua alegerilor

Aproximativ 42.800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizați, la nivelul întregii țări, duminică, pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot.

„În ziua alegerilor, aproximativ 42.800 de angajați MAI vor fi mobilizați, la nivelul întregii țări pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot. Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenția rapidă și cercetarea incidentelor electorale”, au anunțat reprezentanții MAI.

Aceștia au transmis că, suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.

De asemenea, la nivel național se va organiza o acțiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane în care vor fi implicați peste 1.600 de polițiști cu aproximativ 850 de mijloace tehnice, beneficiind inclusiv de sprijinul aerian al aeronavelor IGAv.

Aproape 19 milioane de români cu drept de vot sunt chemați duminică pentru a alege europarlamentarii, primarii, președinții din consilii județene, precum și consilierii locali și județeni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri 2024 ordine siguranta