x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii din Spania se tem să nu-și piardă locurile de muncă din cauza COVID-19

Românii din Spania se tem să nu-și piardă locurile de muncă din cauza COVID-19

26 Aug 2020   •   22:10
Românii din Spania se tem să nu-și piardă locurile de muncă din cauza COVID-19

În ultimele zile, numărul cazurilor de COVID-19 din Spania a crescut periculos, iar țara pare să fie lovită de cel de-al doilea val al virusului care a devastat Planeta în ultimele luni.

Situaţia din Spania îi preocupă pe foarte mulți români, care se tem că pandemia le poate pune în pericol atât sănătatea, cât şi locurile de muncă. „Este o situaţie foarte grea pentru toţi, pentru că în caz că se îmbolnăveşte cineva din familie, fie aici, fie acolo, este foarte greu să ajungem unii la alţii, dacă nu chiar imposibil”, afirmă o românca stabilită în Spania, citată de Mediafax.

Ea precizează că numeroși compatrioți au renunţat la vacanţe, nu doar pentru că li se cere să intre în carantină, ci, mai ales, deoarece pot rămâne fără joburile de care depind, în mare măsură, şi cei de acasă.

Noul val al pandemiei din Spania a lovit până acum cu predilecție regiunile Madrid şi Catalonia. Temându-se ca situația să nu scape de sub control, executivul condus de Pedro Sanchez a mobilizat 2.000 de militari, pregătiţi să dea o mână de ajutor în regiunile autonome pentru realizarea anchetelor epidemiologice.

×
Subiecte în articol: romani spania