x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romanul mort in Israel, inhumat in tara

Romanul mort in Israel, inhumat in tara

23 Iul 2004   •   00:00

Aurel Unchiesu, muncitorul roman mort in Israel in conditii suspecte, a fost inmormantat ieri in satul Iacobeni - Suceava.

El a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane impresionate de tragedia abatuta asupra familiei Unchiesu.

Reamintim ca Aurel Unchiesu a murit intr-un spital din Israel, in urma cu o luna si jumatate, dupa ce a fost arestat de Politia pentru Emigrare timp de 16 ore.

Fiica zidarului roman, Monica Unchiesu, a intreprins o ancheta pe cont propriu in urma careia este convinsa ca tatal sau a fost ucis in bataie. Femeia a tinut sa precizeze ieri ca printre cei care au ajutat-o ca sa repatrieze trupul neinsufletit al tatalui sau sunt si multi evrei si ca nu acuza statul Israel. "Eu cer sa fie pedepsiti politistii vinovati. Actiunea mea nu este indreptata impotriva evreilor, ci doar a celor care au comis abuzul. Asadar, cererea mea de a se face dreptate nu are nimic antisemit in ea", ne-a declarat ea. La Tel Aviv continua campania de presa declansata de ziarul "Viata noastra" pentru elucidarea conditiilor in care a murit Aurel Unchiesu.

Pe de alta parte, Ambasada Israelului la Bucuresti neaga ca Unchiesu ar fi fost batut de politie. "La autopsie s-a constatat ca Unchiesu a suferit de o boala foarte rara care ii macina oasele. (..)

Concluzia raportului de autopsie: nu exista nici o legatura intre moartea lui Aurel Unchiesu si arest", sustine ambasada citandu-l pe purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Orit Friedman. (Claudiu Tarziu)

×
Subiecte în articol: observator unchiesu