x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salarii majorate la Rompetrol din 1 martie 2023

Salarii majorate la Rompetrol din 1 martie 2023

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   18:00
Salarii majorate la Rompetrol din 1 martie 2023

Acord între angajaţi și conducerea Rompetrol. Salariile cresc din 1 martie 2023.

Marți dimineață, un grup de angajați de pe platforma Petromidia a refuzat să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfășurării negocierilor colective care au avut loc între societate și reprezentanții salariaților.

„Având în vedere contextul economic actual și lipsa de predictibilitate a pieței produselor petroliere, societatea a fost de acord cu plata unei prime nete, în această săptămână, care să acopere inflația pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023 și a propus reprezentanților salariaților reluarea negocierilor colective în luna februarie a anului următor. Această propunere a fost refuzată de reprezentanții salariaților. Precizăm că nu a fost afectată activitatea de producție a rafinăriei Petromidia, nici livrările de produse petroliere către partenerii și clienții săi”, transmite, într-un comunicat de presă, KMG International.

Pentru a evita afectarea producției petroliere și distribuția produselor finite într-un context geopolitic extrem de nefavorabil și de tensionat, „în ciuda unui demers al salariaților care nu a respectat dispozițiile legale”, societatea a fost de acord, marți, să își asume majorarea salariilor în cuantumul solicitat de reprezentanții salariaților, începând cu 1 martie 2023.

„Conducerea companiei, împreună cu reprezentanții Grupului KMG International (Rompetrol), poartă un dialog susținut cu reprezentanții sindicatelor de pe platforma Petromidia, pentru a găsi împreună o soluție viabilă ambelor părți și a păstra dialogul social în cadrul legal aplicabil”, adaugă sursa citată.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din țară, cu importanță strategică la nivel național și regional.

În primele 9 luni ale anului, unitatea din Năvodari a produs aproximativ 3 milioane de tone de carburanți, mare parte din cantitatea totală fiind direcționată pe piața internă, pentru a face față cererii crescute și pentru a preîntâmpina un deficit de produse petroliere în România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rompetrol salarii