x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie în cazul Roșia Montană. Mihai Constantin: Interesul Guvernului e să o minimizeze

Decizie în cazul Roșia Montană. Mihai Constantin: Interesul Guvernului e să o minimizeze

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   22:45
Decizie în cazul Roșia Montană. Mihai Constantin: Interesul Guvernului e să o minimizeze

Interesul Guvernului este să minimizeze decizia în cazul Roșia Montană ca impact bugetar, dar și social pentru România, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Decizia este așteptată vineri.

Întrebat după ședința de Guvern despre decizia în cazul Roșia Montană, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că este așteptată vineri în a doua parte a zilei.

„Așteptăm decizia pentru a vedea ce soluții sunt implementate. Vă pot spune că evident interesul României sau a Guvernului actual este să minimizeze această decizie ca impact bugetar, dar și social pentru România și strategia de reacție va fi implementată în funcție de decizia pe care probabil o s-o aflăm mâine”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat, mai departe, care ar fi cel mai negru scenariu, respectiv cel mai optimist, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns că nu poate comunica pe scenarii ipotetice în clipa de față.

Toate scenariile sunt luate în calcul, afirmă Mihai Constantin, convins că Guvernul „va avea câte o soluție pentru oricare”: „Ministrul de Finanțe are legal responsabilitatea să gestioneze toate aceste cazuri și prin Ministerul de Finanțe va afla și Guvernul la nivel central decizia luată”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: roşia montană decizie