x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "RUTINĂ"/Explozie letală într-un laborator MApN

"RUTINĂ"/Explozie letală într-un laborator MApN

24 Feb 2009   •   00:00

O explozie soldată cu moartea unui cercetător militar a avut loc ieri într-unul dintre laboratoarele Armatei din Bucureşti.



Accidentul a avut loc în cadrul unor activităţi "de rutină", specifice laboratorului, au menţionat reprezentanţii Ministerului Apărării, care au vrut astfel să întărească asigurările date că nici o clipă nu au fost în pericol cetăţenii Bucureştiului.

Explozia a avut loc în jurul orei 11:00 într-unul dintre laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare NBC şi ecologie din Bucureşti, situat în zona Olteniţei. Maiorul inginer Octavian-Viorel Mihai a fost cel implicat în acest accident şi, de altfel, el şi-a pierdut viaţa la scurt timp. După cum s-a precizat într-un comunicat al ministerului, ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor de medicul unităţii şi a fost transportat de urgenţă la spital. Însă bărbatul a decedat ca urmare a rănilor suferite.

PROFESIONIST
Ofiţerul avea 37 de ani şi era angajat al centrului din anul 2004. Reprezentanţii ministerului au ţinut să precizeze că acesta era un profesionist de mare clasă, de altfel, îndeplinea funcţia de şef secţie Furnizare-Mascare-Mijloace Explozive şi Incendiare. Activitatea acestuia consta în manipulări cu pulberi şi explozivi. Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnică Militară în 1993, specializarea explozivi, pulberi şi combustibili speciali. În cadrul Agenţiei de cercetare pentru tehnică şi tehnologii militare, care subordonează acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente. Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie specială. (D.C.)

×
Subiecte în articol: observator